Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Η κυβέρνηση μελετά το «χαράτσι»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το σημαντικό είναι να υπάρξει ένας εξορθολογισμός των φόρων στην ακίνητη περιουσία με υπολογισμό τους επί του συνόλου της, αντικειμενικός προσδιορισμός με βάση τις εμπορικές αξίες για κάθε ακίνητο και κλιμακωτοί συντελεστές ώστε η επιβάρυνση για τα χαμηλά και μεσαία στρώματα να είναι μειωμένη. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Να μην κόβεται το ρεύμα σε περίπτωση μη εξόφλησης του τέλους ακινήτων, το οποίο θα χρεώνεται και πάλι στον λογαριασμό της ΔΕΗ, ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ανέφερε: «Αυτό που συζητείται είναι αν αυτό το τέλος θα ενσωματωθεί ή αν θα αποτελεί ξεχωριστό σημείωμα στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Το λέω αυτό με το δεδομένο ότι είναι άλλο πράγμα να μη σου κόβουν το ρεύμα και δεν πρέπει να κόβεται το ρεύμα και δε θα κόβεται το ρεύμα και άλλο πράγμα αυτό το βάρος του ειδικού τέλους» τόνισε ο Φώτης Κουβέλης.

Επίσης πρόσθεσε ότι «γίνεται μια προσπάθεια στη βάση συγκεκριμένων στοιχείων να αντιμετωπίσουμε την κλιμάκωση αυτού του τέλους, η οποία θα αντιστοιχείται στην ικανότητα του πολίτη να το πληρώσει».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης είπε, μεταξύ άλλων, για το θέμα: «Καταρχήν, όπως είχαμε πει προεκλογικά από 1/1/2013 καταργείται το χαράτσι της ΔΕΗ. Για το 2012 δυστυχώς υπάρχει αυτή η μεταβατικότητα. Θα δοθούν περισσότερες δόσεις και η ΔΕΗ θα εφαρμόσει το νόμο και ό,τι ρύθμιση κάνει η κυβέρνηση».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πρόσθεσε: «Ακόμη δεν έχει γίνει νομοθετική παρέμβαση γι' αυτό το χαράτσι του 2012. Αν γίνει ρύθμιση από το κράτος και πρέπει να εξεταστεί ειδική ρύθμιση για κάποιες ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες η ΔΕΗ θα εφαρμόσει το νόμο που θα περάσει το Κοινοβούλιο».


ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=466968

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS