Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Θετικός απολογισμός

Του Τάσου Ευαγγελίου

Σχεδόν έτοιμοι ήταν κάποιοι να πανηγυρίσουν μια κυβερνητική κρίση. Θεωρούσαν βέβαιο πως η συνάντηση των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου θα οδηγούσε σε τριβές και θα αποτελούσε την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Σαμαρά. Μόνο που δεν πανηγύριζαν πιστεύοντας πως ο Βαγγέλης Βενιζέλος θα προκαλέσει κόντρα με τον υπουργό Οικονομικών ή ότι ο Φώτης Κουβέλης θα καταγγείλει πως δεν ακολουθούνται οι προγραμματικές θέσεις.

Πάλι καλά που δεν άρχισαν να προετοιμάζονται για… εκλογές, ώστε να τους αναθέσει ο λαός τη διακυβέρνηση της χώρας. Βέβαια λίγο ενδιέφερε ότι η αποτυχία αυτής της κυβέρνησης θα σήμαινε και την αποτυχία της χώρας. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή η δημιουργία της από τα τρία κόμματα, Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, ήταν το μόνο θετικό σημείο.

Φάνηκε και από τις επιστροφές κάποιων δισ. από τα χρήματα που είχαν φύγει στο εξωτερικό τις ημέρες πριν από τις εκλογές τόσο της 6ης Μαΐου όσο και της 17ης Ιουνίου. Φαίνεται και από το κλίμα που τείνει να μετατραπεί για πρώτη φορά σε θετικό. Και θα γίνει αν σταματήσουν κάποια περίεργα φαινόμενα, όπως για παράδειγμα οι άνευ λόγου και αιτίας παραιτήσεις.

Οι κ.κ. Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης το καταλαβαίνουν. Γνωρίζουν πως είναι η τελευταία ευκαιρία. Ακόμη και όταν δυσφορούν κάνουν αυτό που πρέπει. Βρίσκονται, συζητούν και λύνουν διαφορές και προβλήματα. Για τον λόγο αυτόν άλλωστε οι συναντήσεις θα γίνουν πιο συχνές. Ετσι πρέπει. Άλλωστε τα… χαλασμένα τηλέφωνα ποτέ δεν λειτούργησαν προς όφελος της πολιτικής στη χώρα μας. Ετσι καταλήξαμε να έχουμε έναν θετικό απολογισμό από τη συνάντηση της Τετάρτης. Αυτό προέκυψε και από τις δηλώσεις του πρωθυπουργού αλλά και των προέδρων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.

Βέβαια όλα δείχνουν στην πορεία. Αλλά τουλάχιστον υπάρχει πεδίο συνεννόησης. Και διάθεση. Ως εκ τούτου ο απολογισμός και των επομένων συνεργασιών μπορεί να είναι θετικός. Ίσως και… θετικότερος.

Οφείλουμε να επισημάνουμε πως… ξενίζει λίγο το γεγονός πως για να προχωρήσουν κάποια πράγματα απαιτείται η συνεννόηση και η… κατανόηση τριών διαφορετικών κομμάτων. Αλλά ας το… συνηθίσουμε. Στην παρούσα φάση άλλωστε είναι το μόνο θετικό. Ανταποκρίνεται και στο μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες. Όσο και αν κάποιοι θέλουν να το διαστρεβλώσουν ή δεν μπορούν να το αναγνώσουν.

Είτε στη μία είτε στην άλλη περίπτωση αυτοί έρχονται κόντρα στα θέλω του ελληνικού λαού, που έτσι ψήφισε. Γνωρίζοντας μάλιστα πολύ καλά, τουλάχιστον στις δεύτερες εκλογές, τι πρεσβεύει ο καθένας.

ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=65904

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS