Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Βρούτσης: «Η ανεργία λύνεται με βιώσιμη ανάπτυξη»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν έχεις μια νέα γενιά που έχει επενδύσει στη μόρφωση της δεν μπορείς να αποδεχθείς ότι το κράτος δεν εξαντλεί όλα τα περιθώρια για την παροχή κινήτρων ώστε να κινηθούν δημιουργικά στην αγορά με στόχο την καινοτομία, τις εξαγωγές από τον πρωτογενή ως τον τριτογενή τομέα της οικονομίας. Εκεί οφείλει να είναι η στόχευση μας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Ως πρώτη προτεραιότητα για την Ελλάδα έθεσε ο υπουργός Εργασίας κ. Ι. Βρούτσης τα ζητήματα που άπτονται της ανεργίας, η οποία, όπως επεσήμανε, έχει εκτοξευθεί σε πρωτοφανή επίπεδα, και των δεικτών της φτώχειας. «Η ανεργία λύνεται με βιώσιμη ανάπτυξη η οποία θα συνοδεύεται και από ισχυρές πολιτικές απασχόλησης», είπε, τονίζοντας ότι «αυτά τα δύο πρέπει να πάνε μαζί».

Κάνοντας ειδική αναφορά στην επικίνδυνη εκτίναξη του ποσοστού ανεργίας στους νέους ο υπουργός είπε ότι δρομολογείται με πόρους της ΕΕ το «Εθνικό Σύμφωνο για την Απασχόληση των Νέων», πρόγραμμα ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Τα ζητήματα αυτά, της ανεργίας και της φτώχειας, είναι γνωστά σε όλη την Ευρώπη, σημείωσε ο κ. Βρούτσης μιλώντας στην άτυπη Σύνοδο των ομολόγων του στη Λευκωσία. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=466880

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS