Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Πίνουν και καπνίζουν οι νέοι μας

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με κυρίαρχη εικόνα τη φτηνή Αμερικανιά και τη "μαγκιά" να αποτελεί κυρίαρχο κίνητρο δεν αποτελεί έκπληξη που οι νέοι αρχίζουν το κάπνισμα όλο και σε μικρότερες ηλικίες, ούτε ότι το 12% πίνει συστηματικά και σε μεγάλες ποσότητες. Πρότυπα, αξίες, παιδεία! Πεδίον δόξης λαμπρόν για την οικογένεια και το σχολείο! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Έρευνα του ΕΠΙΨΥ διαπιστώνει ότι όλο και περισσότερα Ελληνόπουλα πίνουν, καπνίζουν και ενίοτε κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών.

Η έρευνα την οποία δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», έγινε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής έρευνας ESPAD. Σύμφωνα με τα ευρήματά της, 2% των μαθητών ηλικίας 13-14 ετών βάζουν συστηματικά τσιγάρο στο στόμα τους, ενώ συστηματικός καπνιστής είναι ένας στους 10 εφήβους 15-16 ετών. «Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι το τσιγάρο το μαθαίνουν σε όλο και πιο μικρές ηλικίες.

Παράλληλα διαπιστώνουμε πως το βαρύ κάπνισμα καταλαμβάνει περίοπτη θέση στην εφηβική ζωή: το 4,1% των μαθητών από 13-16 ετών καπνίζουν τουλάχιστον μισό πακέτο τσιγάρα ημερησίως», δηλώνει στην εφημερίδα η ομότιμη καθηγήτρια ψυχιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και υπεύθυνη της έρευνας Άννα Κοκκέβη. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=159652&catID=3

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS