Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο πάει η Εκκλησία το δημόσιο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αντί αντεγκλήσεων και άσκοπων προστριβών θα ήταν πολύ πιο χρήσιμο, και για το φιλανθρωπικό έργο της εκκλησίας, να είχε δημιουργηθεί μια ανεξάρτητη εταιρεία αξιοποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας με συμμετοχή κρατικών παραγόντων αλλά και κοινώς αποδεκτών αξιόλογων τεχνοκρατών που με αδιάβλητες διαδικασίες θα προχωρούσε σε κινήσεις που και έσοδα θα έφερναν και κοινωνικό έργο θα παρήγαγαν; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Για 90 οικόπεδα-φιλέτα προσφεύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Εκκλησία της Ελλάδας. Τα οικόπεδα βρίσκονται στην περιοχή της Βουλιαγμένης και είχαν δεσμευτεί από το δήμο με σκοπό να γίνουν πλατείες, πάρκα και χώροι αθλοπαιδιών.

Η εκκλησία δεν αποζημιώθηκε για τα οικόπεδα και προσέφυγε στα διοικητικά δικαστήρια, όπου δικαιώθηκε και αποφασίστηκε άρση των απαλλοτριώσεων. Καθώς όμως ο δήμος και το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν συμμορφώθηκαν με τις αποφάσεις, η εκκλησία αποφάσισε να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CITYPRESS
http://www.citypress.gr/index.html?action=article&article=105151

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS