Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Μαχαίρι σε αποζημιώσεις, αλλαγές σε ωράρια και πενθήμερο

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ανάμεσα στην υπέρβαση συντεχνιακών αγκυλώσεων στην αγορά εργασίας και την ισοπέδωση κάθε έννοιας προστασίας του εργαζομένου υπάρχει τεράστια απόσταση! Ελαστικοποίηση όρων με βάση τις ιδιαίτερες σημερινές συνθήκες ώστε να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις αλλά ταυτόχρονα και αποφυγή ενός πολέμου γενεών με εύκολη και άκριτη αντικατάσταση παλαιών από φθηνούς νέους! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Μείωση του υψηλού κόστους εισόδου και εξόδου των εργαζομένων από την αγορά εργασίας» (δηλ. εμμέσως και των αποζημιώσεων που καταβάλλονται λόγω απόλυσης ή και συνταξιοδότησης) και «αύξηση της ευελιξίας των προγραμμάτων εργασίας με αποσύνδεση του χρόνου απασχόλησης του εργαζομένου από το ωράριο λειτουργίας της επιχείρησης» (δηλ. τη διαχείριση από τις επιχειρήσεις των ωραρίων ακόμη και σε ημερήσια βάση) ζητά η τρόικα «ανοίγοντας» -εκ νέου- τον «φάκελο» των εργασιακών σχέσεων.

Τα δύο παραπάνω «καυτά» θέματα θέτει, σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Η», η τρόικα μέσω ενός e - mail που έφτασε την Παρασκευή στα υπουργεία Οικονομικών και Εργασιας, ενόψει των συναντήσεων οι οποίες θα γίνουν τις επόμενες ημέρες με τα τεχνικά κλιμάκια και τους επικεφαλής της αντιπροσωπίας του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Ε.Ε. για την οριστικοποίηση της έκθεσης αξιολόγησης και την εκταμίευση της επόμενης δόσης. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26509&subid=2&pubid=112916986

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS