Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Η υφυπουργός αναθέτει, ο σύζυγος εισπράττει

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αφού αναζήτησε τηλεοπτικά τις αδιευκρίνιστες αρμοδιότητες της, η νέα "αριστερή" υφυπουργός ήρθε.να αναπαράγει όλη την καθεστωτική νοοτροπία της διαπλοκής κράτους - καθηγητικού κατεστημένου με τη διανομή ποσών, συχνά για ασαφείς ερευνητικούς σκοπούς, με "αξιοκρατικές" διαδικασίες .Το μεγαλείο της μεταπολίτευσης! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Χορηγός του συζύγου της υφυπουργού Υγείας κυρίας Φωτεινής Σκοπούλη, καθηγητή κ. Χαράλαμπου Μουτσόπουλου, είναι τα τελευταία χρόνια η φαρμακευτική πολυεθνική Roche, η οποία του έχει διαθέσει τουλάχιστον 365.000 ευρώ για το ερευνητικό του έργο, ποσό υψηλό και πάντως πολλαπλάσιο από οποιαδήποτε χορηγία της εταιρείας σε άλλον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η κυρία Σκοπούλη, πάλι, επιχειρεί τώρα να «χορηγήσει» τεράστια ποσά στη Roche για τον μοριακό έλεγχο του αίματος σχετικά με τον ιό του Δυτικού Νείλου, και μάλιστα με απευθείας ανάθεση και μέσα από μια διαγωνιστική διαδικασία αμφιλεγόμενη, όπως καταγγέλλει η μία εταιρεία που φέρεται δήθεν να συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, όπως υποστήριξε η υφυπουργός σε δημόσια δήλωσή της! Η στενή οικονομική σχέση του κ. Μουτσόπουλου δημιουργεί εύλογα ερωτήματα γιατί η σύζυγός του, που τοποθετήθηκε στην κυβέρνηση με πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς, επιμένει σε μια μη σύννομη διαδικασία, που τελικό σκοπό έχει την αναδιανομή των τεράστιων ποσών που δίνει κάθε χρόνο το κράτος για τον μοριακό έλεγχο του αίματος.

Και μάλιστα γιατί να θέλει να «χαρίσει» ουσιαστικά στη Roche ένα αρχικό ποσό ύψους 300.000 ευρώ για ελέγχους, όταν το υπουργείο Υγείας, διά του υφυπουργού κ. Μάριου Σαλμά, εξασφάλισε, με κάθε επισημότητα και τυμπανοκρουσία, την υπηρεσία αυτή εντελώς δωρεάν για τη φετινή περίοδο! (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=220434

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS