Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - IIF: Χρειάζεται αναθεώρηση του Ελληνικού προγράμματος

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με την ανεργία να σπάει κάθε ρεκόρ, την απόδοση της προσαρμογής να είναι πολύ μικρότερη των θεωρητικών προσδοκιών και τις μεταρρυθμίσεις συνεχώς να αναβάλλονται, είναι δεδομένο ότι το χρονοδιάγραμμα και οι προτεραιότητες του προγράμματος έχουν ξεπεραστεί από την πραγματικότητα. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Χρειάζεται αναθεώρηση του ελληνικού προγράμματος προκειμένου να διευκολυνθεί η ανάκαμψη, τονίζει σε έκθεσή του το IIF.

Όπως τονίζεται στο report του οργανισμού με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου, για να ξεκινήσει εκ νέου η χρηματοδότηση της Τρόικας, η Ελλάδα πρέπει να μειώσει τις δαπάνες για το 2013-2014 κατά 13,5 δισ. ευρώ, καθώς και να προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις.

Ωστόσο, οι περικοπές αυτές θα καθυστερήσουν την ανάκαμψη, ενισχύοντας τις ανησυχίες για ενδεχόμενη έξοδο από το ευρώ και τις αρνητικές επιδράσεις εκτός της Ελλάδας. Σύμφωνα με το report του IIF, μια καλύτερη πορεία θα μπορούσε να δώσει προτεραιότητα στην αναζωογόνηση της ανάπτυξης, συμπληρώνοντας αυτές τις περικοπές με ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις στις δημόσιες επενδύσεις.

«Αυτό θα μπορούσε να συνοδευτεί από μια διετή παράταση της δημοσιονομικής προσαρμογής, ταχύτερη αποδέσμευση των κονδυλίων της ΕΕ και χρήση μέρους των εσόδων από τις αποκρατικοποιήσεις», τονίζει το IIF. Μάλιστα, τονίζεται ότι η παράταση του χρονοδιαγράμματος για τη δημοσιονομική προσαρμογή δεν χρειάζεται επιπλέον αποδέσμευση κεφαλαίων από τους πιστωτές της Ελλάδας για τη χώρα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: CAPITAL.GR
http://www.capital.gr/News.asp?id=1606698

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS