Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Μακριά οι γραφειοκράτες από τις επενδύσεις

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Επενδύσεις, επενδύσεις, επενδύσεις παντού. Σαν χαλασμένο γραμμόφωνο επαναλαμβάνεται απ' όλες τις πλευρές η ανάγκη των επενδύσεων ώστε να βγει η χώρα από τη βαθιά ύφεση. Μάταια, όμως. Το Fast Track μέχρι πρόσφατα παρέμενε ένα... άδειο πουκάμισο, ένας μηχανισμός χωρίς ουσία, άχρηστος. Χθες, όμως, η διυπουργική επιτροπή έδωσε ένα δείγμα γραφής για το τι μπορεί να γίνει αν η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να παραμερίσει όλα τα εμπόδια.

Το μοντέλο για τις 4 μονάδες διαχείρισης των σκουπιδιών αποδεικνύεται αποτελεσματικό, αλλά δεν αρκεί. Χρειάζεται να γίνουν κι άλλα, όπως: Η εξαφάνιση κυριολεκτικά της γραφειοκρατίας μέσω των μεταρρυθμίσεων ώστε να δημιουργηθεί ελκυστικό επενδυτικό περιβάλλον. Το Fast Track να επεκταθεί παντού και να ισχύσει για όλες τις επενδύσεις. Αν είναι δυνατόν οι γραφειοκράτες των υπουργείων να μην έρχονται καθόλου σε επαφή με τα επενδυτικά σχέδια, γιατί ως γνωστόν η γραφειοκρατία υπάρχει με σκοπό να πέφτει το... λαδάκι για να κινηθούν οι μηχανισμοί.

Με το φορολογικό νομοσχέδιο υπάρχει μοναδική ευκαιρία να ρυθμιστούν θέματα συντελεστών φορολόγησης, αλλά προπαντός να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να αποκτήσει η χώρα σταθερό φορολογικό σύστημα. Το σπουδαιότερο μέτωπο όμως είναι της πραγματικής οικονομίας. Είναι απαραίτητες γρήγορες, μελετημένες και ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και προπαντός ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ένα σημαντικό εργαλείο που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση είναι το ΕΣΠΑ. Η επιτάχυνσή του δεν είναι απλώς αναγκαία, είναι επιτακτική, ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ. Εργα, λοιπόν, γρήγορα απαιτούνται για να αλλάξει η κατάσταση και προπαντός κυβερνητικό έργο με τη μορφή Fast Track.

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26532&subid=2&pubid=112940974

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS