Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Δεν τα περίμενε έτσι...

Αλλιώς τα περίμενε ο Πρωθυπουργός, και αλλιώς τα επανασχεδιάζει για την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.

H άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει τα μέτρα, είναι τετελεσμένο γεγονός, παρά το αντίθετο που πιστεύουν στου Μαξίμου, ‘ότι ο Φώτης Κουβέλης θα επιδείξει- όπως εκείνοι θεωρούν – σύνεση και θα διαφοροποιηθεί. Ο Αντώνης Σαμαράς από την άλλη, δεν έχει σκοπό να κάνει ούτε στο ελάχιστο πίσω προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση, ώστε να επανακινηθεί η οικονομία.

Στο περιβάλλον του κ. Σαμαρά συνεκτιμούν τα εξής δεδομένα:

Η στάση του Κυβέλη ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Από την άλλη μέσα στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη- η απόφαση Σαμαρά για το τέλος των διαπραγματεύσεων ισοδυναμεί με «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», χωρίς να υπολογίζει τους άλλους δυο ετέρους τη\ου κυβερνητικού συνασπισμού.

Το ίδιο ισχύει και για τον Βενιζέλο, που προσπαθεί να διατηρήσει το υπό κατάρρευση ΠΑΣΟΚ, ζωντανό μέχρι την ψηφοφορία, έτσι ώστε να διατηρήσει την υποστήριξή του στην κυβέρνηση .

Όλα αυτά, όπως επίσης και οι σπασμωδικές κινήσεις των στελεχών της κυβέρνησης, δείχνουν πως το κλίμα μέσα την κυβέρνηση, όχι μόνο είναι νοσηρό, αλλά και σαθρό, καθώς η κυβέρνηση στηρίζεται σε ένα κόμμα που τα στελέχη αποχωρούν το ένα μετά το άλλο- ΠΑΣΟΚ-, την άλλη συντεταγμένη που αρνείται την στήριξη-ΔΗΜΑΡ- και σε αμφισβητίες βουλευτές –ΝΔ- που θεωρούν τα μέτρα αντιλαϊκά και πως αυτό θα κάνει κακό στην κυβέρνηση, ενισχύοντας την αντιπολίτευση και δη τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλίες….

ΠΗΓΗ: BRIEFINGNEWS.GR
http://www.briefingnews.gr/politiki/item/37011

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS