Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Βαρόμετρο για την Ελλάδα η έκθεση της τρόικας

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όλοι τους, πλέον, αναγνωρίζουν τη μη βιωσιμότητα του χρέους και την ανεξέλεγκτη ύφεση που ούτε οι μεταρρυθμίσεις δεν μπορούν να ανασχέσουν πλήρως. Μοιάζει πλέον να μιλάμε για την τελευταία ευκαιρία για μια ολοκληρωμένη και αποτελεσματική λύση. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Βαρόμετρο για τις αποφάσεις που θα ληφθούν για την Ελλάδα θα αποτελέσει η έκθεση της τρόικας, όπως υπογράμμισε εκ νέου η Ανγκελα Μέρκελ μετά τη συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τους επικεφαλής του ΟΟΣΑ, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας.

Αν και επισήμως η καγκελάριος δήλωσε ότι δεν συζητήθηκε χθες το ελληνικό ζήτημα, πηγές ανέφεραν πως το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους βρέθηκε στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων. Αρνητική απάντηση έδωσε η «σιδηρά κυρία» της Γερμανίας και όταν ρωτήθηκε αν τέθηκε το ζήτημα των ρυθμίσεων στα δάνεια που έχει ήδη λάβει η Ελλάδα, διευκρινίζοντας, ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει πως το θέμα δεν θα πρέπει να συζητηθεί κάπου αλλού.

Μία μέρα πριν η ίδια είχε αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο αναπροσαρμογής του ελληνικού προγράμματος, με τη ρήτρα, όμως, βαθύτερης ύφεσης. Οπως είπε, «αν η ανάπτυξη της οικονομίας είναι μικρότερη του αναμενόμενου, παρά το γεγονός ότι υλοποιούνται οι μεταρρυθμίσεις, τότε θα πρέπει να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις νέες συνθήκες». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63731401

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS