Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Σιντί κανείς ή ντιβιντί;

Tου Παντελή Μπουκάλα 

Πάλι καλά να λέμε που ο κ. Στουρνάρας βρίσκει χρόνο και διαβάζει εφημερίδες, παρά την τόση πίεση και τις αλλεπάλληλες συσκέψεις με σοφούς και ειδήμονες (καθώς και με τους συνήθεις στυλοβάτες της γραφειοκρατίας μας που έχουν βάλει μαγνητοφωνάκι στη θέση της γλώσσας τους, ικανό να παίζει μόνο την κασέτα «πολύ σωστά, κύριε υπουργέ, έχετε δίκιο, κύριε υπουργέ»).

Έτσι, όπως δήλωσε στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», πληροφορήθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα ότι μια φορά κι έναν καιρό, δηλαδή πρόπερσι, η κ. Λαγκάρντ, ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, δώρισε ένα σιντί στον δικό μας υπουργό Οικονομικών, τον κ. Παπακωνσταντίνου. Προς αποφυγή παρεξηγήσεων του ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι το σιντί δεν περιείχε τις τελευταίες επιτυχίες του Βαγγέλη Παπαθανασίου (απολύτως όμοιες με τις πρώτες), αλλά τα ονόματα 2.000 Ελλήνων με υπέρογκες καταθέσεις στη Γενεύη.

Τι δεν γνώριζε η νυν ηγεμονίς του ΔΝΤ; Κάτι που, ακόμα κι αν το ήξερε, θα δυσκολευόταν να το κατανοήσει, σαν αδαής που είναι σε ό,τι αφορά την περίφημη «ελληνική ιδιαιτερότητα». Ότι τα χρήματα έφυγαν από την Ελλάδα για την Ελβετία από αναδρομική επαναστατική αλληλεγγύη, επειδή η χώρα αυτή φιλοξένησε τον Λένιν σε δύσκολους καιρούς. Δεν τα έδιωξε δηλαδή από την Ελλάδα το κεφαλαιοκρατικό άγχος και η ανασφάλεια που ευλόγως νιώθουν όσοι έχουν όντως να χάσουν κάτι σοβαρό με τις χρηματοοικονομικές αναμπουμπούλες, εν αντιθέσει με τους μη έχοντες, απαλλαγμένους εκ προοιμίου από τέτοια βάσανα.

Χάρη στην ελληνική ιδιαιτερότητα λοιπόν, η χώρα μας δεν άρχισε τους μικροϋπολογισμούς κι όλα αυτά που μαυρίζουν την ψυχή του ανθρώπου. Δεν έπραξε ό,τι η Γερμανία, η Γαλλία ή η Ιταλία με τις δικές τους λίστες, που μπήκαν σε φθοροποιές συζητήσεις με τους Ελβετούς τραπεζοκράτες. Τι κατάλαβαν; Κέρδισαν κάτι ανάμεσα σε ένα και πέντε δισ. ευρώ, αλλά τους βγήκε η κακή φήμη των φραγκοφονιάδων. Ενώ εμείς παραμένουμε λαρτζ. Χάρη στην ελληνική ιδιαιτερότητα και πάλι, η τύχη του σιντί αγνοούνταν για δύο χρόνια. Γενικά ένα προβληματάκι με τη νέα τεχνολογία το ’χουμε, όπως ξέρουμε και από την (πλήρως διαλευκανθείσα) υπόθεση με το ροζ ντιβιντί και τον κ. Ζαχόπουλο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επιμένει ότι έστειλε το σιντί στο ΣΔΟΕ. Δεν έχουμε λόγους να μην τον πιστέψουμε. Ο κ. Διώτης, επικεφαλής του ΣΔΟΕ που αποπέμφθηκε αυγουστιάτικα (αντικατασταθείς, όλως τυχαίως, από Καλαματιανό) ανταπάντησε αρχικά ότι κανένα σιντί δεν έλαβε από τον κ. Παπακωνσταντίνου, ούτε καν με τραγούδια των ομεπωνύμων του Βασίλη και Θανάση. Δεν έχουμε λόγους να μην τον πιστέψουμε. Ορμητικά παρεμβαίνων ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι το έστειλε ο ίδιος σε ΣΔΟΕ και Μαξίμου. Δεν έχουμε λόγους να μην τον πιστέψουμε. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που γράφουν και λένε ότι ισχυροί πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες πίεσαν να μην «παίξει» το σιντί. Α, όλα κι όλα. Αυτούς δεν έχουμε κανέναν λόγο να τους πιστέψουμε.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_03/10/2012_464302

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS