Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Το αυστηρό μήνυμα Σαμαρά

Του Εμμανουήλ Ζερβού

H χθεσινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο Παρίσι έστειλε ένα ξεκάθαρο μήνυμα με διπλή στόχευση και αποδέκτες. Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε για την αποφασιστικότητα του ίδιου και της κυβέρνησής του να προωθηθούν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και να «μπει τάξη» στη χώρα, την ίδια στιγμή ωστόσο κατέδειξε τις ευθύνες των Ευρωπαίων εταίρων της Ελλάδας, οι οποίοι καλούνται να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων, σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία.

Ενόψει της Συνόδου Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου, αλλά και των εξελίξεων που ακολουθούν μετά τις αμερικανικές εκλογές, και την αναμενόμενη επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, ο Αντώνης Σαμαράς έστειλε μήνυμα «αφύπνισης» στη διεθνή κοινότητα, επισημαίνοντας τις παράπλευρες και επώδυνες συνέπειες που θα μπορούσε να έχει συνολικά για την Ευρώπη μια κοινωνική έκρηξη στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, ο Πρωθυπουργός «κοιτούσε» και προς το εσωτερικό της χώρας. Όχι μόνο προς την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών άκρων, που μοιάζουν να είναι στρατηγικά προσανατολισμένα στο να προκαλέσουν εθνικό χάος, αλλά και προς τους κυβερνητικούς εταίρους, ΠΑΣΟΚ και Δημοκρατική Αριστερά, οι κλυδωνισμοί στο εσωτερικό των οποίων κάθε άλλο παρά βοηθούν.

ΠΗΓΗ: STATESMEN.GR
http://www.statesmen.gr/82257/politiki/το-αυστηρό-μήνυμα-σαμαρά_05-10-2012.html

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS