Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Πλούσια η ατζέντα της συνάντησης Χατζηδάκη - τρόικας

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όσο μεγαλύτερες είναι οι ταχύτητες στο "Ανάπτυξης" τόσο γρηγορότερα θα δημιουργηθούν οι συνθήκες για μια πιο ανταγωνιστική οικονομία. Οι παρεμβάσεις που χρειάζονται είναι πολλές και δεν υπάρχει χώρος και χρόνος για άλλες καθυστερήσεις και μεμψιμοιρίες! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης καυσίμων προωθούν τα υπουργεία Ανάπτυξης, Οικονομικών και Περιβάλλοντος- Ενέργειας, με στόχο την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την άρση των στρεβλώσεων.

Το θέμα συζητήθηκε στη σημερινή συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη και της ηγεσίας του υπουργείου με την τρόικα, ενώ χθες πραγματοποιήθηκε και σχετική διυπουργική σύσκεψη, με στόχο τα μέτρα να ανακοινωθούν σε ορίζοντα λίγων εβδομάδων. Στα μέτρα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα περιλαμβάνεται και η έκδοση των αποφάσεων για την εφαρμογή του σχετικού νόμου που ψηφίστηκε πέρυσι και αφορούν μεταξύ άλλων τη σήμανση και παρακολούθηση των βυτιοφόρων, την ιχνηθέτηση των καυσίμων, την εγκατάσταση συστήματος ελέγχου εισροών- εκροών κ.α.

Στη συνάντηση με την τρόικα, σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες του υπουργείου Ανάπτυξης, έγινε απολογισμός των δράσεων του υπουργείου και παρουσίαση των προτεραιοτήτων για την επόμενη περίοδο. Οι πληροφορίες από τις ίδιες πηγές αναφέρουν ότι δεν έγινε ειδική συζήτηση για το θέμα των τιμών και της ακρίβειας, παρουσιάστηκε ωστόσο το σύνολο των παρεμβάσεων για άνοιγμα αγορών, άρση εμποδίων, πάταξη των καρτέλ, που εξετάζονται υπό το πρίσμα της ομαλής λειτουργίας της αγοράς και του οφέλους για τους καταναλωτές. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ
http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2241069

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS