Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Όλοι στους δρόμους!

Του Τάσου Καραμήτσου

Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Αθήνα είναι οπωσδήποτε ένας από τους πιο σημαντικούς σταθμούς στο δράμα που ζει η Ελλάδα τα τελευταία τρία χρόνια. Η καγκελάριος δεν θα ρίσκαρε να έρθει τώρα σε μια χώρα που έχει υποφέρει τόσο πολύ εξαιτίας της δικής της πολιτικής (δικαίως ή αδίκως είναι άλλη κουβέντα) αν δεν είχε να δώσει κάτι θετικό.

Τι θα συμβεί στις συναντήσεις αυτές, πρώτα στο Eurogroup και μετά στην Αθήνα, με τη Μέρκελ, θα φανεί σε λίγες ημέρες. Το πιθανότερο είναι ότι η επίσκεψη γίνεται για να στηριχτεί η κυβέρνηση, να ψηφιστούν τα μέτρα και μετά να μπει στο τραπέζι νέο «κούρεμα» και επιμήκυνση.

Αλήθεια, όμως, εμείς εδώ πώς θα την υποδεχτούμε; Θα ξεσαλώσουν οι 500 γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι στο κέντρο της Αθήνας; Θα οργανώσει η παρέα του Τσίπρα με τους εκ μετεγγραφής πασόκους συνδικαλιστές... φωτιές στα πέριξ και καταλήψεις παντού; Κι αν δηλαδή η Γερμανίδα έλεγε στον Τσίπρα «ξέρετε, μετά το Μέγαρο Μαξίμου θέλω να πεταχτώ στο γραφείο σας, ε, να σας δω κι εσάς ποια αξιωματική αντιπολίτευση είστε», τι θα έκανε ο αρχηγός, θα έλεγε στους δικούς του να παραμερίσουν από την πλατεία Κουμουνδούρου για να μη γίνει ρεζίλι;

Εγώ έχω την άποψη ότι μια ειρηνική συγκέντρωση ενός εκατομμυρίου πολιτών στο Σύνταγμα, με νέους, γέρους και παιδιά, με ελληνικές σημαίες και τραγούδια, με αναφορές στον ελληνικό πολιτισμό, αλλά χωρίς βιαιότητες, ΜΑΤ, φωτιές και σπασίματα, θα ήταν -αυτή τη στιγμή- η καλύτερη βοήθεια για την Ελλάδα. Θα γινόταν πρώτο θέμα σε όλα τα δελτία ειδήσεων της Ευρώπης τουλάχιστον και θα δημιουργούσε ένα ρεύμα συμπάθειας απέναντι σε έναν λαό που υποφέρει αλλά προσπαθεί.

Θα το έβλεπαν θετικά και οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι και οι Ιταλοί, ακόμα και οι Γάλλοι που αρχίζουν να νιώθουν την πίεση των μέτρων λιτότητας στο σπίτι τους. Μήπως μπορεί να εγγυηθεί μια τέτοια εικόνα ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Μακάρι!

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=228061

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS