Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Χολή στάζει το ΠΑΣΟΚ για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μέρκελ και τον Φώτη Κουβέλη

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν επιλέγεις να μείνεις εκτός κυβερνητικού κάδρου για να αποφύγεις τη νέα φθορά της άμεσης πολιτικής τριβής, το να κλαψουρίζεις, επειδή δεν ήσουν σε μια φωτογραφία με τη Μέρκελ, θυμίζει απωθημένα παλιού εραστή! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Επικριτικό για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μέρκελ αλλά και για τον τρίτο κυβερνητικό εταίρο, Φώτη Κουβέλη, εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ, ενδεικτικό του κλίματος που πρόκειται να επικρατήσει στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Σε νέα - άτυπη - ενημέρωση, συνέχεια της χθεσινής, η Ιπποκράτους υποστηρίζει ότι η επίσκεψη της Γερμανίδας Καγκελαρίου «παρά τη μεγάλη σημασία σε πολιτικό και επικοινωνιακό επίπεδο,δεν είχε κανένα απτό αποτέλεσμα στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης». Αναγνωρίζει μεν ότι «βοήθησε την εθνική υπόθεση τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό» και πως «η παρουσία της κυρίας Μερκελ έδωσε ένα ισχυρό σήμα διεθνώς, ότι η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να παραμείνει ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωζώνης».

Ωστόσο στο ΠΑΣΟΚ εκτιμούν ότι ουσία δεν υπήρχε. Σημειώνουν μάλιστα ότι η Μέρκελ απλώς «εξέφρασε την ευχή και την ελπίδα η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ» συνεπώς «όλα τα ζητήματα παραμένουν ανοιχτά».

Στην Ιπποκράτους δηλώνουν ότι αναμένουν την έκθεση της τρόικας ενώ εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι με το ύψος, το περιεχόμενο, και τη χρονική κλιμάκωση του πακέτου των μέτρων. «Αυτό οδηγεί κάπου μόνον αν υπάρχει το ευρύτερο πλαίσιο για το οποίο μιλά σταθερά και επίμονα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ» τονίζουν.

Ως θετικό προβάλλουν επίσης το γεγονός ότι η ίδια η κυρία Μέρκελ αναγνώρισε ότι «τα τελευταία δυόμιση χρόνια έγιναν μεγάλες θυσίες από τον ελληνικό λαό και υπήρξαν συγκεκριμένα αποτελέσματα».

Σύμφωνα με την ηγεσία της Ιπποκράτους «το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει ένα συνολικό εθνικό σχέδιο υπέρβασης της κρίσης μέσω της χρονικής επιμήκυνσης του προγράμματος, της συμφωνίας για τη μείωση και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους και την υλοποίηση ενός αναπτυξιακού προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης και κοινωνικής συνοχής (αναπτυξιακό και κοινωνικό πακέτο)».

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει ότι προωθεί «τις διαχωριστικές γραμμές με τις συντηρητικές , νεοφιλελεύθερες δυνάμεις» και επιμένει ότι «απέναντι στις νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές απόψεις για το μέλλον της Ευρώπης έχει μεγάλη σημασία να αναδειχθούν οι απόψεις της ευρωπαϊκής Σοσιολοδημοκρατίας για την δημοκρατική Ευρώπη της ανάπτυξης, της συνοχής και της αλληλεγγύης».

Και εναντίον Κουβέλη

Αξιοσημείωτη είναι η επίθεση κατά του προέδρου της ΔΗΜΑΡ. «Είναι κρίμα που σε μία κρίσιμη στιγμή για την χώρα, ο κ. Κουβέλης δεν θέλησε να εμφανισθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις που μετέχουν στην Κυβέρνηση και να υποστηρίξουν σε μία συζήτηση με την κ. Μέρκελ από κοινού την εθνική στρατηγική» αναφέρουν στο ΠΑΣΟΚ, ενώ επιτίθεται και κατά του ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο αναφέρει ότι «παραμένει εγκλωβισμένος στις εσωτερικές του αντιθέσεις και διαφωνίες του για τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας».

ΠΗΓΗ: IEFIMERIDA.GR
http://www.iefimerida.gr/news/71556/%CF%87%CE%BF%CE%BB%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%83%CE%BF%CE%BA-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7-%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%BA%CE%B5%CE%BB-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%AD%CE%BB%CE%B7

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS