Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Στο τραπέζι σχέδιο για φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Επειδή δεν μπορούμε μονίμως να ανακαλύπτουμε την πυρίτιδα και λίγη εξειδικευμένη τεχνογνωσία από το εξωτερικό δεν βλάπτει. Το Γαλλικό μοντέλο δημοπρασίας προθεσμιακών συμβολαίων λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής σκέφτεται να υιοθετήσει η κυβέρνηση με στόχο την αύξηση του ανταγωνισμού στην αγορά ενέργειας! Έξυπνο και εύστοχο!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στο «μικροσκόπιο» του υπ. Ανάπτυξης βρίσκεται σχέδιο πλήρους αναδιοργάνωσης της εγχώριας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας που κατέθεσε στην κυβέρνηση η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), προτείνοντας την υιοθέτηση του γαλλικού μοντέλου ενεργειακής αγοράς, το οποίο προβλέπει την πώληση λιγνιτικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής της ΔΕΗ με δημοπρασίες προθεσμιακών συμβολαίων.

Βασική υποχρέωση αυτών που θα την αγοράζουν είναι να τη διαθέτουν σε πελάτες λιανικής, έτσι ώστε να αυξηθεί ο υγιής ανταγωνισμός στην παραγωγή και την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας και δυνητικά να μπορεί να μεταφερθεί στους πελάτες αυτούς, με τη μορφή χαμηλότερων τιμών και τιμολογίων, το οικονομικό πλεόνασμα παραγωγού που διαθέτει η λιγνιτική και υδροηλεκτρική παραγωγή. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63688719

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS