Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Νέο λεξιλόγιο λόγω... κρίσης

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Όταν στην περιγραφή του νέου Ευρωπαϊκού λεξιλογίου της κρίσης η πρώτη αναφορά αφορά το "λεφτά υπάρχουν" του Παπανδρέου είναι να μην τρομάζεις για το που οδεύει ο Ευρωπαϊκός πολιτισμός; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Καθώς η οικονομική κρίση συνεχίζεται στην Ευρώπη, το καθημερινό λεξιλόγιο των Ευρωπαίων εμπλουτίζεται με νέες έννοιες και φράσεις. Στην Ελλάδα για παράδειγμα χρησιμοποιούνται συχνά τέτοιες εκφράσεις μεταξύ φίλων και ιδιαίτερα φράσεις από δηλώσεις πολιτικών αρχηγών με ειρωνικό πάντα τόνο, όπως η γνωστή ρήση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου «λεφτά υπάρχουν».

Η εκτεταμένη ευρωπαϊκή κρίση έχει επιφέρει περισσότερες αλλαγές, εκτός από το ρεκόρ στην ανεργία και τις ταραχώδεις διαδηλώσεις. Από χώρα σε χώρα η κρίση έχει δημιουργήσει ένα νέο προσωπικό της λεξιλόγιο και έχει εισάγει τους άλλοτε ακατανόητους οικονομικούς όρους στην καθημερινή γλώσσα. Το λεξιλόγιο προσθέτει μία νότα πικρόχολου χιούμορ στις ζωές των Ευρωπαίων, που προσπαθούν να συμφιλιωθούν με τα δεινά που αντιμετωπίζουν. Πάντως, το λεξιλόγιο της κρίσης έχει γίνει αποδεκτό ακόμη και από τα κυβερνητικά στελέχη. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_18/07/2013_509997

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS