Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Ο «Μεγάλος Αδελφός» που... έφαγε τον Γιούνκερ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μήπως αγγίζει τα όρια της υποκρισίας να υποθέτουμε ότι οι μυστικές υπηρεσίες δεν παρακάμπτουν κανόνες; Το θέμα είναι αυτές οι υπερβάσεις να μην γίνονται για την απόκτηση πολιτικού πλεονεκτήματος από την εκάστοτε εξουσία. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Οι πρακτικές της περίφημης Στάζι, που αποτυπώθηκαν στην ταινία «Οι ζωές των άλλων», με θέμα τις παρακολουθήσεις πολιτών, ωχριούν μπροστά στις αποκαλύψεις για τη δράση των μυστικών υπηρεσιών του Λουξεμβούργου. Η SREL εισέβαλε στα παγκόσμια ΜΜΕ για να κερδίσει τα δικά της πέντε λεπτά δημοσιότητας, που στοίχισαν, όμως, στον κ. Ζαν Κλοντ Γιούνκερ την καρέκλα του. Γιατί σχεδόν όλοι οι υπήκοοί του παρακολουθούνταν από τους πράκτορές της.

Ο «Μεγάλος Αδελφός» στο Λουξεμβούργο «έφαγε» τον Γιούνκερ ανοίγοντας τον δρόμο για την πολιτική αποκαθήλωση ενός πολιτικού με περγαμηνές. Τριάντα χρόνια έδινε δυναμικά το «παρών» στην πολιτική σκηνή της χώρας του, τώρα, όμως, χρεώθηκε τα κακώς κείμενα των μυστικών υπηρεσιών, για τα οποία, όμως, έφερε ευθύνη. Υπέβαλε παραίτηση ιδρωμένος από τη ζέστη και όχι από το άγχος όπως διευκρίνισε και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα. 

Από τους 475.000 κατοίκους του Λουξεμβούργου, η SREL έχει φακελώσει τους 300.000, σύμφωνα με δηλώσεις του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών. Με μεθόδους που παραπέμπουν σε ταινίες του κινηματογραφικού πράκτορα Τζέιμς Μποντ, οι πράκτορες της SREL παρακολουθούσαν υψηλόβαθμους πολιτικούς αξιωματούχους, δικαστικούς, ακόμα και τον αρχηγό του κράτους, τον Μεγάλο Δούκα Ανρί. Ο κατάλογος με τα θύματά τους δεν σταματά εκεί. Ρώσοι ολιγάρχες αλλά και Ισπανοί πράκτορες βρέθηκαν στο στόχαστρο των πρακτόρων της SREL με τις ευλογίες του πρώην επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, κ. Μάρκο Μιλ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/world/article/294556/o-megalos-adelfos-pou-efage-ton-giounker/

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS