Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Οι φοροαπαλλαγές της... ανάπτυξης

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Στοχεύοντας επιτέλους στη σταθερότητα, την απλότητα, την αποτελεσματικότητα των επενδυτικών φορολογικών κινήτρων. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σε μία πραγματική βιομηχανία νομοσχεδίων αναμένεται να επιδοθεί το επόμενο διάστημα και μέχρι το Φθινόπωρο η κυβέρνηση, με στόχο αφενός να ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει έναντι των πιστωτών για την καταβολή των επόμενων δόσεων του δανείου στήριξης, αφετέρου να προωθήσει καθαρά δικές της πρωτοβουλίες για ένα σταθερό φορολογικό σύστημα, άρση αδικιών και ουσιαστική διασύνδεση των φορολογικών κινήτρων με την αναπτυξιακή διαδικασία.

Η κατάρτιση του σχετικού νομοσχεδίου, που θα υλοποιεί τη διασύνδεση των φορολογικών κινήτρων με την αναπτυξιακή διαδικασία, έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Σεπτέμβριο προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή από την αρχή του νέου έτους, στη διάρκεια του οποίου προσδιορίζεται και η επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη.

Πρώτος στόχος είναι, αφού επανεξετασθούν όλες οι φοροαπαλλαγές από μηδενική βάση, να συγκεντρωθούν σε συγκεκριμένο «φορολογικό πακέτο» όλες οι ευνοϊκές αναπτυξιακές διατάξεις, που σήμερα βρίσκονται διάσπαρτες - και πολλές φορές - αθέατες σε διάφορους νόμους.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι περισσότερες από αυτές χρησιμοποιούνται επί χρόνια, περισσότερο σαν εργαλείο φοροδιαφυγής, παρά σαν κίνητρο για επενδύσεις. Οι περισσότερες από τις φοροαπαλλαγές αυτές θα καταργηθούν με το νέο νομοσχέδιο, στο οποίο θα ενσωματωθούν μόνον εκείνες που αποδεδειγμένα έχουν συμβάλει στην ενίσχυση της αναπτυξιακής διαδικασίας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΕΡΔΟΣ
http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1944333&nt=103

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS