Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - "Προβάδισμα της Ν.Δ. με 30,5% δείχνει το βαρόμετρο της Public Issue"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Το ότι η ΝΔ αποτελεί πλέον τον μόνο αξιόπιστο πυλώνα εξουσίας είναι δεδομένο! Αυτό που ίσως δεν κατανόησε νωρίς είναι ότι ο αγώνας της είναι διμέτωπος απέναντι στα κυβερνητικά μνημονιακά αδιέξοδα αλλά και τον αριστερίστικο ανέξοδο λαϊκισμό των εύκολων λύσεων (στα λόγια, γιατί από πράξεις...). Ποτέ όμως δεν είναι αργά! Άλλωστε η κοινωνία τελικά ζητά αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση κι όχι ατέρμονες καφενεδειακές αερολογίες, ένθεν κακείθεν! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Πολιτική ρευστότητα δείχνει το βαρόμετρο της Public Issue του Ιανουαρίου για τον ΣΚΑΪ και την Καθημερινή της Κυριακής, αφού ναι μεν η ΝΔ προηγείται με περισσότερες από 16 μονάδες της ΝΔ, αλλά χωρίς να μπορεί να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Κύριο χαρακτηριστικό του πρώτου Βαρόμετρου του 2012 είναι η εκρηκτική άνοδος της «Δημοκρατικής Αριστεράς» του Φώτη Κουβέλη. Με ποσοστό 13,5% το νεοσύστατο κόμμα αναδεικνύεται σε τρίτη δύναμη στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής, στέλνοντας το ΚΚΕ στην τέταρτη θέση με ποσοστό 12,5%. Πρώτη στην πρόθεση ψήφου έρχεται η ΝΔ με ποσοστό 30,5%, ενώ στον αντίποδα εικόνα αποσύνθεσης παρουσιάζει το ΠΑΣΟΚ που έρχεται δεύτερο, με την εκλογική επιρροή του να περιορίζεται πλέον στο 14%, απειλούμενο από «Δημοκρατική Αριστερά», ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο αναδεικνύεται σε πέμπτη δύναμη με ποσοστό 12%. Ακολουθεί ο ΛΑ.Ο.Σ. με ποσοστό 5,5%. Σταθεροί στο 4% παραμένουν οι Οικολόγοι, ενώ οριακά εκτός Βουλής εμφανίζεται η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη με ποσοστό 2,5%. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_15/01/2012_422686

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS