Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - "Προς τη Βουλή οδεύει η δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μάλλον λησμονούν στο ΠΑΣΟΚ την ανακοίνωση του αρμόδιου Ευρωπαίου επιτρόπου για την έλλειψη πίεσης από πλευράς Ε.Ε για τον άμεσο υπολογισμό των χρεών των νοσοκομείων στο έλλειμμα κι όχι στο χρέος! Κυρίως λησμονούν το γεγονός ότι με σίγουρο έλλειμμα πέριξ του 10% έδιναν έκτακτα επιδόματα (αντί παγώματος μισθών που είχε εξαγγείλει η ΝΔ!) και αδιαφορούσαν για τα φορολογικά έσοδα καθυστερώντας εισπράξεις (όπως το ΕΤΑΚ του 2009 που ακόμα εισπράττεται!). Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν ενδεχόμενες πολιτικές ευθύνες του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και των αρμοδίων τότε υπουργών Οικονομικών οδεύει η δικογραφία που αφορά τις καταγγελίες του μέλους της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ζωής Γεωργαντά περί σκόπιμης διόγκωσης του ελλείμματος της χώρας, με σκοπό την επιβολή δυσμενέστερων οικονομικών μέτρων με συνέργεια και της Eurostat, όπως υποστηρίζει.

Ο υπό παραίτηση οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης διαβίβασε τη δικογραφία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιω. Τέντε κρίνοντας ότι διαφαίνονται πιθανές ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων και σύμφωνα με πληροφορίες. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_2_21/01/2012_469680

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS