Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - "«Οι τράπεζες προετοιμάζονται για χρεοκοπία της Ελλάδας»"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τα Γερμανικά ΜΜΕ αποδεικνύονται εξίσου,αν όχι περισσότερο λαϊκίστικα, από τα Ελληνικά που δικαίως κατά καιρούς κατακεραυνώνουμε! Είναι δεδομένο ότι κάθε σοβαρό κράτος και κάθε μεγάλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα προετοιμάζεται και διερευνά όλα τα πιθανά σενάρια εξελίξεων. Η αναπαραγωγή όμως αυτού του τεχνικού δεδομένου με μια προφητική επίφαση δείχνει απλώς το άγχος της αναγνωσιμότητας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Εκτενείς οι αναφορές του γερμανικού τύπου στη διακοπή των διαπραγματεύσεων για το κούρεμα του ελληνικού χρέους (PSI) και φυσικά στην υποβάθμιση μιας σειράς χωρών της ευρωζώνης, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία.

Με τίτλους όπως «Οι τράπεζες προετοιμάζονται για μια χρεοκοπία της Ελλάδας» (FTD) και «Κίνδυνος για το ελληνικό χρέος» (Handelsblatt) ο γερμανικός τύπος σχολιάζει σήμερα τις δύσκολες διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιωτών πιστωτών.

Η γερμανική έκδοση των Financial Times παρατηρεί: «Πολλοί επενδυτές θεωρούν δεδομένο εδώ και καιρό ότι η Ελλάδα έχει χρεοκοπήσει. Όμως οι χώρες της ευρωζώνης και οι ιδιώτες πιστωτές καταβάλλουν προσπάθειες να αποφευχθεί μια στάση πληρωμών με τη βοήθεια ενός δεύτερου πακέτου οικονομικής βοήθειας. Στόχος ένα κούρεμα 50%. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=171449

Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS