Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - "Στους δρόμους και πάλι οι αγρότες"

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Η έλλειψη καθαρού πολιτικού λόγου για το μέλλον της αγροτικής παραγωγής τις επόμενες δεκαετίες, η "κάλυψη" πίσω από υπαρκτές κι "ανύπαρκτες" αποζημιώσεις και επιδοτήσεις που καθυστερούσαν τη μετεξέλιξη του μοντέλου από κρατικοδίαιτο σε "επιχειρηματικό", έχουν εγκλωβίσει τους αγρότες στην αναπαραγωγή μιας αδιέξοδης λογικής! Μήπως ήρθε η ώρα να ειπωθούν μερικές πικρές αλήθειες; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στους δρόμους βγαίνουν και πάλι οι Έλληνες αγρότες, και αρχής γενομένης από την προσεχή Δευτέρα, ξεκινούν κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο, οι οποίες και θα κορυφωθούν στις 4 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή τη διεξαγωγή της 24ης Διεθνούς Έκθεσης Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica» (1-5 Φεβρουαρίου).

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών, ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΕΛΓΑ σε όλη τη χώρα. Οι αγρότες, αντιδρούν στο χαράτσι που επιβλήθηκε για τα ασφάλιστρα του οργανισμού μέσα από το νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα, ενώ ζητούν ο ΕΛΓΑ να αποτελεί έναν κρατικό φορέα, με επαρκή χρηματοδότηση που θα αποζημιώνει στο 100% τις ζημιές των καλλιεργειών τους, από όλους τους φυσικούς κινδύνους και τις νόσους. (Διαβάστε περισσότερα...)


ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_20/01/2012_423365


Share


0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS