Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Ντράγκι: Η ΕΕ να αποσαφηνίσει το όραμά της για το μέλλον του ευρώ

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο Ντράγκι επισημαίνει αυτό που είναι πρόδηλο εδώ και 2-3 χρόνια. Ότι η Ε.Ε. επιχειρεί συνεχώς μια καθυστερημένη κι αποσπασματική αντιμετώπιση της πραγματικότητας που δεν δίνει απαντήσεις στο συνολικό διοικητικό και παραγωγικό μοντέλο που επιθυμεί να υιοθετήσει απαντώντας στα παγκόσμια ανταγωνιστικά κελεύσματα. Κι όσο καθυστερεί να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις τόσο αυτοαπομονώνεται και σταδιακά αυτοκαταστρέφεται! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Να αποσαφηνίσουν το όραμά τους για το μέλλον του ευρώ, κάλεσε σήμερα τις αρχές της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΕΕ) ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι, καθώς όπως είπε «αυτή θα είναι η μεγαλύτερη συμβολή τους στην ανάπτυξη». Ο κ. Ντράγκι επισήμανε για μία ακόμη φορά ότι δεν είναι καθήκον της ΕΚΤ να καλύψει τα κενά της δημοσιονομικής πολιτικής ή τα κενά της ευρωπαϊκής διακυβέρνησης.

Μιλώντας για την ελληνική οικονομία, τόνισε ότι με την ανακεφαλαιοποίησή τους οι τέσσερις μεγαλύτερες ελληνικές τράπεζες απέκτησαν και πάλι πρόσβαση στις πράξεις αναχρηματοδότησης της ΕΚΤ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4726258

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS