Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Ένας αποκλεισμός που θα στοιχίσει στην Ελλάδα

Η είδηση πέρασε μάλλον στα «ψιλά». Συνιστά ωστόσο την καλύτερη απόδειξη του αποκλεισμού που υφίσταται αργά αλλά σταθερά η ελληνική αγορά από τον υπόλοιπο κόσμο. Ο λόγος αφορά στην απόφαση που πήρε η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία του κόσμου, στο κομμάτι των εμπορικών συναλλαγών, να εξαιρέσει τη χώρα μας από τον κύκλο της δραστηριοποίησης της.

Κοινώς, να μην καλύπτει τα φορτία που αποστέλλονται στην Ελλάδα. Όπως εξηγήθηκε αρμοδίως, η απόφαση αυτή ελήφθη κυρίως εξαιτίας της ενδεχόμενης εξόδου της χώρας από το ευρώ και των συνεπειών που θα επιφέρει μια τέτοια εξέλιξη.

Για την ιστορία, η εταιρία Euler Hermes, ήταν αυτή που κατάφερε αυτό το χτύπημα κάτω από τη μέση για την Ελλάδα και τις εμπορικές της συναλλαγές με το εξωτερικό, οι οποίες, βεβαίως, δεν πρόκειται να σταματήσουν, αφού η εν λόγω δεν είναι η μοναδική στον κόσμο, αλλά η μεγαλύτερη.

Πρακτικώς, αυτό συνεπάγεται, μεταξύ άλλων, ότι η αντασφάλιση των προιόντων από τους υπόλοιπους «παίκτες» του χώρου θα γίνει ακριβότερη και το κόστος θα κληθεί να το πληρώσει η ελληνική πλευρά, που είναι ο αδύναμος κρίκος αυτής της ιστορίας. Εννοείται όμως ότι τα επέκεινα αυτής της ιστορίας δεν θα σταματήσουν.

Έως ότου εξορθολογιστεί η αγορά, θα υπάρξουν δυσκολίες στην προμήθεια κυρίως πρώτων υλών από ελληνικές επιχειρήσεις, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται για την εγχώρια βιομηχανία και όχι μόνο. Και βεβαίως υπάρχει πάντα ο φόβος ότι αυτή η κατάσταση, του αποκλεισμού, μπορεί να επεκταθεί ανά πάσα στιγμή, στη βάση ενός απλού ενδεχομένου. Αυτό είναι που κάνει την κατάσταση ακόμα πιο παράλογη τελικώς.

ΠΗΓΗ: NEWSCODE.GR
http://www.newscode.gr/oikonomia/story/75717/enas-apokleismos-poy-tha-stoichisei-sthn-ellada

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS