Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Οι αντιφάσεις των τελευταίων δημοσκοπήσεων

Τελείωσαν λοιπόν και οι δημοσιεύσεις δημοσκοπήσεων και θα αρχίσει, ελπίζουμε μειωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές τογαϊτανάκι των διαρροών για τις εξελίξεις στην επιρροή των κομμάτων. Το γενικό κλίμα δείχνει την αναγνώριση από τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ότι η ΝΔ θα είναι πιθανότατα το πρώτο κόμμα.(παράσταση νίκης).

Ταυτόχρονα όλες οι μετρήσεις (πλην μιας) της δίνουν ένα προβάδισμα που φτάνει μέχρι το 3%, με το τελικό αποτέλεσμα όμως μόνο προκαθορισμένο να μην θεωρείτε αφού οι προτεραιότητες των αναποφάσιστων κι όσων απείχαν είναι αντικρουόμενες και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει αν θα υπερισχύσει και πάλι η θυμική αντίδραση ή η ανάγκη μιας υπεύθυνης, σταθερή κυβέρνησης που δεν θα θέτει σε κίνδυνο το Ευρωπαϊκό μας μέλλον.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη και συζητήσεις είναι το τεράστιο προβάδισμα του 6% που αποτυπώνει η έρευνα της Public Issue για το ΣΚΑΙ. Αν μάλιστα τη συνδυάσουμε με τις δηλώσεις Μάνου που εξαίρει τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με αυτές του Σαμαρά και του Ανδριανόπουλου που προσπαθεί να απομυθοποιήσει τον κίνδυνο Τσίπρα προεξοφλώντας μετεκλογική μετατόπιση του σε πιο υπεύθυνες θέσεις (γιατί άραγε!), δημιουργούνται λογικά ερωτήματα στο πως οι ακραιφνείς μιντιακοί και πολιτικοί υποστηρικτές της βίαιης εσωτερικής υποτίμησης στη χώρα, ενισχύουν έμμεσα την προοπτική της Αριστερής διακυβέρνησης.

Είναι παράλογο λοιπόν να αναζητούν οι πολίτες πολιτικά αλλά κυρίως ευρύτερα οικονομικά κίνητρα σε κάθε κίνηση, ιδιαίτερα όταν έχει τέτοια σημαντικότητα και φαντάζει τόσο παράταιρη. Αυτά προς το παρόν!! 

Παραθέτουμε παρακάτω τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων:

Σύμφωνα με την Κάπα Research για τα NEA:

ΝΔ 26,1%, ΣΥΡΙΖΑ 23,6%, ΠΑΣΟΚ 9,9%, ΚΚΕ 5,7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,3%, Χρυσή Αυγή 5,1%, ΔΗΜΑΡ 4,4%.

Σύμφωνα με την RASS για τον Ελεύθερο Τύπο:

ΝΔ 26,5%, ΣΥΡΙΖΑ 24,2%, ΠΑΣΟΚ 12,1% ΔΗΜΑΡ με 7,5%, ΚΚΕ 5,7%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,8%, ΔΗΜΑΡ 5,4%, ΚΚΕ 5,2%, Χρυσή Αυγή 3,6%, Δημιουργία Ξανά–Δράση 2,4%.

Σύμφωνα με την MRB για το Real.gr: ΝΔ 23,9%, ΣΥΡΙΖΑ με 22,5%, ΠΑΣΟΚ 12,6%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 6,2%, ΔΗΜΑΡ 5,7%, Χρυσή Αυγή 4,7%, ΚΚΕ 4%.

Σύμφωνα με την Public Issue για το ΣΚΑΙ:

ΣΥΡΙΖΑ 31,5%, ΝΔ 25,5%, ΠΑΣΟΚ 13,5% ΔΗΜΑΡ με 7,5%, ΚΚΕ 5,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,5%, Χρυσή Αυγή 4,5%, Δημιουργία Ξανά–Δράση 2,5%.

  Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS