Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Blogs - «Φύλλο και φτερό» κάνει η Συγγρού το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Φύλλο και φτερό» κάνουν στελέχη της ΝΔ το νεοανακοινωθέν πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασαν χθες ο κ. Τσίπρας και εξειδίκευσαν οι κ.κ. Δραγαζάκης, Λαφαζάνης, Δρίτσας και Σακοράφα.

Οι επιτελείς του Αντώνη Σαμαρά έχουν εντοπίσει τους μαξιμαλισμούς του Προγράμματος και προετοιμάζουν την κοστολόγησή του, επισημαίνοντας ότι με μια πρώτη ματιά τα προβλεπόμενα στο πρόγραμμα οδηγούν, την επομένη κιόλας της εφαρμογής του, τη χώρα εκτός Ε.Ε.

«Όχι μόνον εκτός Ευρώπης... Θα βγουν οι φάλαινες στον Όλυμπο» ήταν το πρώτο σχόλιο κορυφαίου επιτελικού στελέχους της Συγγρού μετά την παρουσίαση του προγράμματος από τον κ. Τσίπρα, αλλά και την εξειδίκευσή του από τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία πλαισίωναν τον Αλ. Τσίπρα.

Από την ΝΔ επισημαίνουν ότι, πέραν των μαξιμαλισμών του pροέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, «ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες». Όπως για παράδειγμα η σταδιακή παραχώρηση ταξιδιωτικών εγγράφων για το μεγάλο όγκο των μεταναστών που επιθυμούν να αποχωρήσουν από το ελληνικό έδαφος». Κάτι που πρακτικά, το λιγότερο που μπορεί να σημαίνει είναι η, αφειδώς, χορήγηση άδειας παραμονής και συναφώς, η ελευθεριότητα μετακίνησης σε ευρωπαϊκές χώρες.

Ουσιαστικά όμως αυτό συνιστά παραβίαση της Συνθήκης του Σένγκεν και του Συμφώνου για τη μετανάστευση και το άσυλο κάτι που θα σημάνει δύο πράγματα: Πρώτον, πρόβλημα στην ελεύθερη μετακίνηση των Ελλήνων και συνεπώς τον αποκλεισμό τους εντός ελληνικού εδάφους και δεύτερον θα ανοίξει και τις πύλες σε εκατομμύρια λαθρομεταναστών που θα αντιληφθούν την Ελλάδα ως χώρα αυτόματης νομιμοποίησης και «γέφυρας» με τις χώρες στην καρδιά της ΕΕ.

Πέραν αυτού βέβαια, εξετάζονται διεξοδικά μία προς μία οι παροχές που εξαγγέλλονται στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες θα κοστολογηθούν με σκοπό να αποτελέσουν κεντρική επιχειρηματολογική βάση για τα «γαλάζια» στελέχη και τις δημόσιες εμφανίσεις τους τις επόμενες ημέρες και μέχρι την κάλπη.

Είναι προφανές ότι στην ίδια κατεύθυνση θα επιχειρήσει να στρέψει ο Αντώνης Σαμαράς και το περιεχόεμνο του ντιμπέιτ που προγραμματίζεται με τον Αλέξη Τσίπρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost.gr, τα τελευταία 24ωρα έχουν ενταθεί οι συνεννοήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι οποίες δείχνουν να καταλήγουν στη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ, κατά πάσα πιθανότητα στην αρχή της τελευταίας εβδομάδας πριν τις εκλογές. Ακόμη πάντως δεν έχει αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να γίνει ένα ντιμπέιτ στα μέσα της εβδομάδας που έρχεται.

Ταυτόχρονα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να υπάρξουν και κάποιες επόμενες κινήσεις από την πελυρά του Κώστα Καραμανλή, με τα δύο επιτελεία –Καραμανλή και Σαμαρά- να βρίσκονται σε σχετικές συνεννοήσεις. Ήδη ο πρ. πρωθυπουργός έδωσε το στίγμα για την αναγκαιότητα συσπείρωσης της εκλογικής βάσης της ΝΔ με τη γραπτή του δήλωση ότι η ψήφος σε κόμματα-δορυφόρους συνιστά ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ και, κατά πληροφορίες, το επόμενο διάστημα εκτιμάται να προχρήσει και σε άλλες πρωτοβουλίες στήριξης της ΝΔ.

Πάνος Ρασσιάς 


ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR
http://newpost.gr/post/131275/%C2%AB%CE%A6%CF%8D%CE%BB%CE%BB%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%86%CF%84%CE%B5%CF%81%CF%8C%C2%BB-%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CE%B7-%CE%A3%CF%85%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B3%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%BC%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CE%A5%CE%A1%CE%99%CE%96%CE%91/

 Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS