Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Προτεραιότητα τα μεγάλα έργα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Τα μεγάλα έργα κυρίως στο χώρο των μεταφορών (αυτοκινητόδρομοι, μετρό ,αεροδρόμια) δεν είναι απλά μεγάλες κατασκευαστικές συμφωνίες. Αποτελούν την απαραίτητη βάση, μαζί με άλλους παράγοντες, για τη δημιουργία επενδυτικών συνθηκών σε περιοχές που μέχρι πρότινος ήταν παροπλισμένες και παραγκωνισμένες στον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών και η επανεκκίνηση του ΕΣΠΑ, προκειμένου να ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα έργα υποδομής, βρέθηκαν στην κορυφή της ατζέντας της χθεσινής συνάντησης του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών, Κωστή Χατζηδάκη.

Η συνάντησή τους κράτησε μιάμιση ώρα, με τον κ. Χατζηδάκη να χαρακτηρίζει κρίσιμους τους επόμενους μήνες, θέτοντας ως προτεραιότητα της κυβέρνησης την επιτάχυνση και την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεκολλήσουν αμέσως τα κονδύλια του ΕΣΠΑ, έτσι ώστε να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά, ενώ αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην «καυτή πατάτα» του προβλήματος που υπάρχει με την καθυστέρηση των έργων στους μεγάλους αυτοκινητόδρομους. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63685656

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS