Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Ο Αντώνης Σαμαράς αναλαμβάνει προσωπικά το δύσκολο έργο της διαπραγμάτευσης

Πάνω του φαίνεται να παίρνει ο πρωθυπουγός το θέμα της διαπραγμάτευσης η οποία δείχνει πλέον να εκφεύγει των ορίων της τρόικας που μοιάζει να περιορίζεται στο ρόλο του καταγραφέα των αριθμητικών δεδομένων της ελληνικής οικονομίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς αντιλαμβάνεται ότι τόσο επικοινωνιακά όσο –κυρίως- κοινωνικά, οι επικεφαλής του ελεγκτκού κλιμακίου αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ρόλο τους και –από κοινού με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνησή του- επιδιώκει να οικοδομήσει γέφυρες συνεργασίας με τους ομολόγους του εξωτερικού.

Είναι προφανές ότι ο έλληνας πρωθυπουργός βρίσκεται σε πιο πλεονεκτική θέση, λόγω της δραματικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει ή απειλείται να βρεθεί όλη η Ευρώπη, επιχειρώντας να ισχυροποιήσει τη θέση της χώρας στο ευρωπαϊκό κλαμπ. Ωστόσο, η ισορροπία παραμένει εύθραυστη καθώς αναζητείται ο... αποδιοπομπαίος τράγος.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς επιχειρεί να στείλει κι ένα μήνυμα στο εσωτερικό της χώρας, επιδιώκοντας να ανακόψει τις δηλώσεις και διαρροές από διάφορα υπουργεία αναφορικά με το τρόπο και συναφώς, την κατάληξη της διαπραγμάτευσης.

Γίνεται αντιληπτό ως εκ τούτου ότι επιχειρείται η διαφοροποίηση της συνήθους στρατηγικής που ακολουθήθηκε απέναντι στην τρόικα, με τη μετακίνηση του επίκεντρου της πολιτικής συζήτησης στο πεδίο των ηγετών.

Δεν είναι τυχαίο ότι –αναμένοντας την πλήρη αποκατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού- προγραμματίζεται ήδη μία σειρά επαφών του με ηγέτες του εξωτερικού. Κατα πληροφορίες, τα ταξίδια του κ Σαμαρά στις ευρωπαικές πρωτεύουσες θα αρχίζουν περί τα τέλη Αυγούστου, με βαριά ατζέντα η οποία πιθανολογείται ότι θα περιλαμβάνει ευρεία γκάμα συζήτησεων που εκφεύγει από τη –μονοδιάστατη για τα κέντρα εξουσίας της Ευρώπης- διάσωση της Ελλάδας.


Πάνος Ρασσιάς


ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR
http://newpost.gr/post/141304/%CE%9F-%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B7%CF%82-%CE%A3%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%EF%BF%BD-%CE%B1%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CE%B9-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CF%8D%CF%83%CE%BA%CE%BF%EF%BF%BD-%CE%BF-%CE%AD%CF%81%CE%B3%CE%BF-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%BC%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82/

Share

Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS