Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Μείωση 36,5% στο εμπορικό έλλειμμα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Σημαντικές βελτιώσεις στο εμπορικό ισοζύγιο αλλά προκύπτουν πολύ περισσότερο από τη μείωση των εισαγωγών λόγω πτώσης της κατανάλωσης και της επιχειρηματικής δραστηριότητας παρά από την ουσιαστική ενίσχυση της εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας. Το μεγαλύτερο στοίχημα μετά τη δημοσιονομική εξυγίανση παραμένει η παραγωγική ανασυγκρότηση σε υγιείς, διεθνώς ανταγωνιστικές βάσεις. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Σημαντική μείωση 36,5% σημείωσε, τον Ιούνιο εφέτος, το εμπορικό έλλειμμα της χώρας, ως αποτέλεσμα της αυξητικής πορείας των εξαγωγών και, κυρίως, της συνεχιζόμενης συρρίκνωσης των εισαγωγών, λόγω του δραστικού περιορισμού της εγχώριας καταναλωτικής ζήτησης. Το α΄ εξάμηνο εφέτος, το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου εμφανίζεται μειωμένο κατά 22,4%.

Η συνολική αξία των εισαγωγών - αφίξεων, χωρίς τα πετρελαιοειδή, το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου- Ιουνίου 2012, ανήλθε στο ποσό των 15.182,3 εκατ. ευρώ έναντι 16.857,7 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2011, παρουσιάζοντας μείωση 9,9%.

Η συνολική αξία των εξαγωγών- αποστολών, χωρίς τα πετρελαιοειδή, ανήλθε στο ποσό των 8.209,0 εκατ. ευρώ έναντι 7.867,7 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο 2011, παρουσιάζοντας αύξηση 4,3%. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63703660

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS