Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Ξεκινούν σήμερα οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣΗ πιο λαμπρή απόδειξη για το πως κάποιοι συνάνθρωποι μας μπορούν να υψωθούν από τον συναισθηματικό και κοινωνικό Καιάδα, που ορισμένοι θέλουν να τους καταδικάσουν, στις κορφές της ανθρώπινης ύπαρξης! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου, ξεκινούν σήμερα (Τετάρτη 29 Αυγούστου) στη Βρετανική πρωτεύουσα. Πρόκειται για την κορυφαία αθλητική οργάνωση στην οποία συμμετέχουν κάθε τέσσερα χρόνια αθλητές με αναπηρία απ' όλο τον κόσμο. Οι πρώτοι θερινοί Αγώνες με Ολυμπιακό χαρακτήρα διοργανώθηκαν το 1960 στη Ρώμη και εφέτος πραγματοποιούνται για 14η φορά στο Λονδίνο.

Το ταξίδι της φλόγας, που νωρίς απόψε το βράδυ θα καταλήξει στο Ολυμπιακό στάδιο του Στράτφορντ έχει ήδη ξεκινήσει, με 580 λαμπαδηδρόμους με αναπηρία να τη μεταφέρουν στη Βρετανική πρωτεύουσα. Στην τελετή έναρξης, που έχει τον τίτλο «Διαφώτιση» θα παραβρεθούν μεταξύ, άλλων, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ, Δούκας του Κέμπριτζ, με τη σύζυγο του Κέιτ.

Η μεγάλη γιορτή θα ξεκινήσει στις 20:30 Βρετανική ώρα και σε αυτή θα συμμετέχουν 3.000 εθελοντές, επαγγελματίες καλλιτέχνες, αλλά και άτομα με αναπηρία, Παραολυμπιακοί αθλητές που συμμετείχαν σε αθλήματα τα προηγούμενα χρόνια. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ
http://www.ert.gr/europe/item/20219-Xekinoyn-shmera-oi-Paraolympiakoi-Agwnes-toy-Londinoy

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS