Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - «Τελευταίες δύσκολες αποφάσεις»;

Του Τάσου Ευαγγελίου

Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με τις συναντήσεις που είχε σε Γερμανία και Γαλλία, μεταφέροντας μάλιστα και το θετικό κλίμα που διαμορφώνεται.

Μετά τη συνάντηση ο Αντώνης Σαμαράς, αφού επανέλαβε ότι πρέπει να απομακρυνθεί ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ, σημείωσε, με αφορμή και τη σημερινή συνάντησή του με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, ότι πρέπει να ληφθούν και οι τελευταίες δύσκολες αποφάσεις.

Και πραγματικά είναι οι πλέον δύσκολες αποφάσεις που καλείται να λάβει μια κυβέρνηση. Οπως και τα κόμματα που τη στηρίζουν. Διότι το πακέτο των νέων μέτρων είναι βαρύ. Πολύ βαρύ για τους Έλληνες πολίτες.

Αυτές οι δύσκολες αποφάσεις, που όλοι ελπίζουν και εύχονται να είναι οι τελευταίες, σύμφωνα με την κυβέρνηση πρέπει να ληφθούν ώστε να πεισθούν και οι εταίροι δανειστές μας πως είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε σελίδα.

Μέχρι σήμερα αυτό που λέγεται είναι πως με αυτόν τον τρόπο θα καταστεί εφικτή η συνέχιση της διαδικασίας που οδηγεί στο να παραμείνει η χώρα στο ευρώ την κρίσιμη αυτή περίοδο και να είναι στο… παιχνίδι.

Ένα παιχνίδι που θα ανοίξει είτε κάποιοι το θέλουν είτε όχι και αν δεν είναι μέσα και η Ελλάδα τότε τα πράγματα δεν θα είναι καθόλου καλά.

Άλλωστε και ο ΣΥΡΙΖΑ διά του αρχηγού του δεν θέτει θέμα εξόδου από το ευρώ, αν και ορισμένες συνιστώσες δεν κρύβουν πως κάτι τέτοιο θα τους ευχαριστούσε. Παίρνουμε όμως ως γραμμή τις θέσεις του κ. Τσίπρα, ο οποίος έχει βάλει αρκετό νερό στο κρασί του και δηλώνει υπέρμαχος της παραμονής στο ευρώ.

Από εκεί και πέρα όμως οι δύσκολες αυτές αποφάσεις πρέπει να συνοδευθούν με κάτι. Κυρίως με την έναρξη της συζήτησης για επιμήκυνση. Αλλά και με μέτρα για την πολυθρύλητη ανάπτυξη. Σε αντίθετη περίπτωση δεν είναι εύκολο να πεισθεί η κοινωνία.

Στο Μέγαρο Μαξίμου το γνωρίζουν. Οπως γνωρίζουν και πως μόνο οι εξαγγελίες δεν αρκούν. Ο Αντώνης Σαμαράς το εννοεί πως τώρα «τρέχουμε». Αρκεί αυτό να το συνειδητοποιήσουν όλοι. Και να λάβουν δύσκολες αποφάσεις που δεν αφορούν μόνο μέτρα, αλλά και πάταξη της διαφθοράς, της κρατικής ανεπάρκειας και της στήριξης όλων όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αυτή.

Και λέμε όλων όσοι επιθυμούν διότι υπάρχουν και αυτοί που επιθυμούν να μη γίνουν πράξη τα λόγια περί ανάπτυξης συμμετέχοντας στο «λόμπι της δραχμής».

ΠΗΓΗ: ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
http://www.adesmeytos.gr/news.php?aid=68412

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS