Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Καλό "ταξίδι" προς τη γνώση και την... ανεργία!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με την ανεργία των νέων στο 50%, η μόνη ειλικρινής ευχή είναι να ευχαριστηθεί κανείς τη διαδρομή της γνώσης και της κοινωνικής ωρίμανσης, ρουφώντας μέχρι το μεδούλι τις εμπειρίες της φοιτητικής ζωής! Για τους υπόλοιπους απλά να υπενθυμίσουμε ότι η αυτοπραγμάτωση και η επιτυχία είναι μια ασταμάτητη πορεία που κρίνεται από το χρόνο κι όχι από πρόσκαιρους σταθμούς! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η εντυπωσιακή άνοδος στις βάσεις των στρατιωτικών/αστυνομικών σχολών και η μεγάλη πτώση στις βάσεις των παιδαγωγικών σχολών, είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των φετινών βάσεων εισαγωγής στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Ανοδικές τάσεις καταγράφονται στις σχολές με μεγάλη ζήτηση (ιατρικές και νομικές) τόσο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όσο και στην περιφέρεια, ενώ μικτά κινούνται οι πολυτεχνικές σχολές.

Στα συμπεράσματα από την επεξεργασία των στοιχείων περιλαμβάνεται και μια γενικότερη τάση εισαγωγής των υποψηφίων σε σχολές που βρίσκονται στους τόπους κατοικίας τους, προκειμένου να αποφύγουν το κόστος της φοιτητικής μετανάστευσης. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22768&subid=2&pubid=63703624

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS