Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Υπέρ της λήψης έκτακτων μέτρων από την ΕΚΤ ο Μάριο Ντράγκι

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ατέρμονες περιγραφές της αρχικής ανορθολογικής; δομής του ευρώ και των απαραίτητων διοικητικών και παραγωγικών κινήσεων. Οι υψηλά ιστάμενοι όμως κρίνονται από το έγκαιρο κι αποτελεσματικό των πράξεων τους κι όχι από την ακατάσχετη θεωρητικολογία και προς τον παρόν πολύ λίγα είναι αυτά που έχει πράξει για τη στήριξη του ευρώ. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στην αναγκαιότητα λήψης έκτακτων μέτρων εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφέρθηκε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι σε άρθρο του στην γερμανική «Die Zeit», παρέχοντας παράλληλα τη διαβεβαίωση ότι η ΕΚΤ θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για να διασφαλίσει τη σταθερότητα των τιμών.

Σύμφωνα με τον Ντράγκι η ΕΚΤ θα παραμείνει ανεξάρτητη και θα ενεργεί πάντα εντός των ορίων της εντολής της, κάτι που όπως επεσήμανε κάποιες φορές σημαίνει πως η Κεντρική Τράπεζα πρέπει να κινείται πέραν από τα τυπικά εργαλεία της νομισματικής πολιτικής.

«Όταν οι αγορές είναι κατακερματισμένες ή επηρεάζονται από παράλογους φόβους, η νομισματική πολιτική δεν φθάνει στους πολίτες ομοιόμορφα σε όλη τη ζώνη του ευρώ. Πρέπει να διορθώσουμε αυτά τα προβλήματα για να εξασφαλιστεί η ενιαία νομισματική πολιτική και, συνεπώς, η σταθερότητα των τιμών για όλους τους πολίτες της ζώνης ευρώ. Αυτό μπορεί μερικές φορές να απαιτεί έκτακτα μέτρα. Αλλά αυτή είναι η ευθύνη μας ως η κεντρική τράπεζα της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της», υπογράμμισε ο Ντράγκι. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4748173

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS