Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Σφίγγει ο κλοιός για τους καταθέτες της Ελβετίας

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ευχόμαστε ειλικρινά να ανταποκριθεί στα γεγονότα, ο ενθουσιασμός με τον οποίον έχουν "ντύσει" το θέμα και να υπάρξουν 4-5 δις όφελος για το κράτος, αν και δεν συμμερίζομαι πλήρως την άπλετη αισιοδοξία, τόσο για τη σαφήνεια των εκτιμήσεων, όσο και για το αποτελεσματικό των διαδικασιών. Μακάρι πάντως να υπάρξει ένας διεθνής εξορθολογισμός στη λογική των φορολογικών παραδείσων! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Εξαγοράστε την ανωνυμία σας για τις παρκαρισμένες καταθέσεις στο εξωτερικό, ειδάλλως αποκαλυφθείτε στις ελληνικές φορολογικές Αρχές και φροντίστε να δικαιολογήσετε τη νόμιμη προέλευσή τους. Η εξαγορά στην πρώτη περίπτωση θα κοστίζει από 20%-30% του ύψους του καταθετικού λογαριασμού, ενώ η αντιπαράθεση με τις φορολογικές Αρχές μπορεί να έχει μηδενικό τίμημα ή αντίθετα εξοντωτικά βαρύτερο στην περίπτωση που οι καταθέσεις είναι προϊόν παράνομης δραστηριότητας.

Τις δύο αυτές εναλλακτικές επιλογές θα έχουν στη διάθεσή τους όσοι διατηρούν καταθέσεις στην Ελβετία, σύμφωνα με το σχέδιο συμφωνίας που προωθείται προς υπογραφή μεταξύ της χώρας μας και των ελβετικών Αρχών. Οι όροι της συμφωνίας που αφορά στη φορολόγηση των αποταμιεύσεων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων που διατηρούν οι Ελληνες στη χώρα αυτή, θα αποτελέσουν αντικείμενο της επίσκεψης του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη στη Βέρνη, ο οποίος συναντάται αύριο Κυριακή με τον επικεφαλής της Ενωσης Ελβετικών Τραπεζών κ. Π. Οντιέρ και με τον ομόλογό του κ. Μίκαελ Αμπούλ τη Δευτέρα. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΚΕΡΔΟΣ
http://www.kerdos.gr/default.aspx?id=1792486&nt=103

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS