Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Λιγότεροι φόροι για μισθωτούς και συνταξιούχους

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Αυτές οι παράπλευρες παρεμβάσεις θα κρίνουν μεγάλο μέρος της ισορροπίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης του προγράμματος. Αν οι απώλειες από τη φορολογική ελάφρυνση των χαμηλών εισοδημάτων και των επιχειρήσεων αντισταθμιστεί από ένα συγκροτημένο πλαίσιο ελέγχου της φοροδιαφυγής, του παρεμπορίου, της "μαύρης" εργασίας, τα κρατικά έσοδα μπορεί και να βγουν ενισχυμένα, διατηρώντας ταυτόχρονα ένα ελάχιστο κοινωνικής συνοχής. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μια νέα φορολογική κλίμακα με λιγότερα κλιμάκια και μείωση του ανώτατου φορολογικού συντελεστή 45% υπόσχεται η κυβέρνηση στο πλαίσιο της νέας φορολογικής κλίμακας. Στα σχέδια του οικονομικού επιτελείου περιλαμβάνεται η μείωση του αριθμού των κλιμακίων και των συντελεστών σε 4 από 8 που είναι σήμερα για μισθωτούς και συνταξιούχους και η σταδιακή αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 7.000- 8.000 ευρώ, αλλά από τα εισοδήματα του 2013 και μετά. Για τα φετινά εισοδήματα το αφορολόγητο θα παραμείνει στα 5.000 ευρώ.

Σε συνάρτηση με τις δημοσιονομικές αντοχές εξετάζεται η δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών της νέας κλίμακας. Στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι η εξίσωση προς τα κάτω των ανώτατων φορολογικών συντελεστών στα εισοδήματα από εργασία και επιχειρηματική δραστηριότητα. Δηλαδή από τη στιγμή που ο φορολογικός συντελεστής για όλες τις επιχειρήσεις θα μειωθεί στο 30%, στα ίδια επίπεδα θα κυμανθούν και οι συντελεστές στη νέα κλίμακα φορολογίας εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Τυχόν υιοθέτηση του μέτρου θα επιφέρει αυτόματα μεγάλη μείωση του φόρου της κλίμακας κυρίως για όσους έχουν εισοδήματα πάνω από 30.000 ευρώ. Κι αυτό γιατί θα «προσγειωθούν» στο 30% οι συντελεστές 35%, 38%, 40% και 45% που εφαρμόζονται σήμερα για τα τέσσερα κλιμάκια εισοδήματος άνω των 26.000 ευρώ. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27686&subid=2&pubid=112925528

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS