Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Χωρίς τέλος η ιερή οργή των μουσουλμάνων

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ποιος εξυπηρετείται τελικά από αυτή την όψιμη μαζική αντίδραση για ένα βιντεάκι στο youtube (κι όχι κανονική ταινία!); Ποιες διαμάχες συντηρούνται και ποια καθεστώτα προσβλέπουν σε μια όξυνση των σχέσεων με τη Δύση, ακόμα κι ως διαπραγματευτικό όπλο νέων συμφωνιών; Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

22χρονη καμικάζι ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν σκοτώνοντας 12 ανθρώπους. Ολοένα και περισσότερες χώρες απαγορεύουν την προβολή της βλάσφημης ταινίας. Η Μέρκελ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τη δημόσια προβολή της. Για «απύθμενη ανοησία» έκανε λόγο ο Φρ. Ολάντ αναφερόμενος στο φιλμ που άναψε τη φωτιά.

Εξακολουθεί να «βράζει» ο ισλαμικός κόσμος, όπου οι αντιαμερικανικές διαδηλώσεις συνεχίζονται για την ταινία που προσβάλλει τον προφήτη Μωάμεθ. Την ώρα που ολοένα και περισσότερες χώρες απαγορεύουν την προβολή της ταινίας, συνεχίζονται οι πολύνεκρες επιθέσεις στο Αφγανιστάν σε αντίποινα για την επίμαχη ταινία αλλά και οι απειλές για κλιμάκωσή τους. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63713378

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS