Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Στουρνάρας: Η Ελλάδα πέρασε την στροφή

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Μάλλον θα ήταν καλύτερη η διατύπωση, περνάμε την πρώτη δύσκολη κλειστή στροφή κι αποκτούμε σταθερή ταχύτητα για να ξεπεράσουμε και τις επόμενες. Γιατί ευθεία δεν έχει ακόμα μπροστά και τα τετ-α-κε δεν αποκλείονται αν δεν ελέγξεις καλά την ταχύτητα εισόδου στην επόμενη στροφή!! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Σήμερα κάναμε ένα συντονισμό ενεργειών ενόψει των μέτρων, ήταν μια συνάντηση ρουτίνας», δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας εξερχόμενος από το μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε σύσκεψη με τον Αντώνη Σαμαρά, παρουσία και του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση.

Ερωτηθείς για το θέμα των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και αν είναι απαραίτητο για να κλείσουν τα μέτρα απάντησε λακωνικά «θα το δούμε».

"Περάσαμε τη στροφή"

Εν τω μεταξύ σε συνέντευξή του στη βρετανική “Guardian» ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει ποιο αισιόδοξος τόσο για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας όσο και για τις σχέσεις Αθήνας- Βερολίνου λέγοντας ότι η Ελλάδα «πέρασε την στροφή».

«Είμαι πιο αισιόδοξος… Έχουμε περάσει την στροφή. Υπάρχει περισσότερη εμπιστοσύνη με τους εταίρους μας, αλλά ακόμη έχουμε πολύ δρόμο να κάνουμε» δήλωσε ο κ. Στουρνάρας.
Αναφορικά με το νέο πακέτο μέτρων και την εκταμίευση της επόμενης δόσης του πακέτου, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε: «Πρέπει να τα έχουμε ξεκαθαρίσει όλα μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες έτσι ώστε όλα να τεθούν επί τάπητος στην επόμενη συνάντηση του Eurogroup στις 8 Οκτωβρίου. Εάν δεν μπορούμε να τα ξεκαθαρίσουμε όλα, τότε δεν μπορεί να υπάρξει συμφωνία».

Ερωτηθείς εάν οι σχέσεις Ελλάδας – Γερμανίας έχουν βελτιωθεί, ο κ. Στουρνάρας ήταν σαφής: «Υπάρχει καλύτερη χημεία στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Αυτό αισθάνομαι, αλλά θα πρέπει να ρωτήσετε και εκείνους».

ΠΗΓΗ: EURO2DAY.GR
http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/726065/Article.aspx

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS