Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - «Δεν ισχύει η ασυλία βουλευτών όταν διαπράττουν αυτόφωρα κακουργήματα»

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Έστω και με πολυετή καθυστέρηση ήρθε η ώρα για ένα καινούριο ξεκάθαρο πλαίσιο όσον αφορά τη δίωξη των βουλευτών και την προστασία που τους παρέχει το Σύνταγμα. Ας παραδεχτούμε το συνειδητό λάθος της πλήρους κάλυψης κι ας προχωρήσουμε συναινετικά στην αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών αλλά και του περιορισμού της μη άμεσης δίωξης των βουλευτών αποκλειστικά σε όσα ζητήματα άπτονται των καθηκόντων τους. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Μπορεί η σύλληψή και η ποινική δίωξη βουλευτή που εμπλέκεται σε κρούσματα ρατσιστικής βίας να μην είναι δυνατή χωρίς προηγούμενη άδεια της Βουλής, πλην όμως οι αστυνομικές δυνάμεις μπορούν να παρεμποδίσουν «με τα συνήθη αποτρεπτικά μέσα» τη διάπραξη τέτοιου είδους πράξεων από εκπροσώπους του ελληνικού κοινοβουλίου.

Αυτό επισημαίνει η εισαγγελία του Αρείου Πάγου και ζητεί την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τέτοιους είδους εγκλήματα από πολίτες. Παράλληλα, υπενθυμίζει ότι δεν απαιτείται άδεια της Βουλής όταν εκπρόσωπός της έχει διαπράξει αυτόφωρα κακουργήματα! (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=223979

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS