Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Στην τελική ευθεία τα νέα μέτρα

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με μηδενική κοινωνική ανοχή λόγω της υπερβολικής πίεσης των τελευταίων ετών, η κυβέρνηση, μετά το νέο πακέτο, την επιμήκυνση ακόμα και την επόμενη διαγραφή χρέους, έχει μπροστά της ένα 18μηνο για να αποδείξει ότι επιτέλους φτιάχνουμε ένα σύγχρονο κράτος και μια ανταγωνιστική οικονομία που προσελκύουν επενδύσεις και δημιουργούν δουλειές. Εκεί θα κριθεί κι η αποτελεσματικότητα της. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Επιτάχυνση των εν εξελίξει διαβουλεύσεων τόσο μεταξύ των κυβερνώντων κομμάτων όσο και με τους εκπροσώπους της τρόικας για την οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων των 11,5 δισ. ευρώ επιδιώκει η κυβέρνηση.

Για το σκοπό ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς είχε το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου νέα πολύωρη συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα με στόχο να υπάρξει συντονισμός μεταξύ των υπουργείων, αλλά και των συγκυβερνώντων κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, εκπρόσωποι των οποίων πηγαινοέρχονται στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε να προετοιμαστεί καταλλήλως η σύσκεψη του κ. Σαμαρά με τους κκ. Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη.

Οι πληροφορίες θέλουν η νέα –καταληκτική επί του συγκεκριμένου θέματος- σύσκεψη των αρχηγών να συγκαλείται πιθανότατα την Κυριακή, καθώς θα προηγηθεί το προγραμματισμένο ταξίδι του πρωθυπουργού στη Ρώμη, από όπου θα επιστρέψει το απόγευμα του Σαββάτου.

Σε κάθε περίπτωση, επιμένουν αρμόδιες πηγές, το «πακέτο» θα έχει κλείσει οριστικά ως την Κυριακή και στις αρχές της εβδομάδας θα κατατεθεί στο Κοινοβούλιο, πιθανότατα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και στόχο να έχει ψηφιστεί ως το τέλος της προσεχούς εβδομάδας. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=223994

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS