Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Από τα ασφαλέστερα στον κόσμο τα φρούτα και τα λαχανικά της Ελλάδας

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ανάμεσα στην προστασία του καταναλωτή και την υπερβολή. Ανάμεσα στην αναζήτηση της ποιότητας και τα αντικρουόμενα επιχειρηματικά συμφέροντα! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

«Τα φρούτα και λαχανικά που παράγονται στην ΕΕ, αλλά και στην Ελλάδα ειδικότερα, είναι από τα ασφαλέστερα», σημειώνει σε δήλωσή του ο ειδικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών INCOFRUIT- HELLAS Γ. Πολυχρονάκης, λαμβάνοντας υπόψη δημοσιεύματα στην Ευρώπη σχετικά με την «έρευνα» του ελληνικού γραφείου της Greenpeace.

Ο κ. Πολυχρονάκης σημειώνει ότι «εκτιμούμε πως τα ευρήματα δεν αιτιολογούν τους πηχυαίους τίτλους, και γίνεται εκμετάλλευση της άγνοιας του κοινού. Έννοιες όπως τα MRLs, τα απαγορευμένα φυτοφάρμακα και οι τοξικολογικές ιδιότητες των χημικών, επισείονται ως κρυμμένοι κίνδυνοι. Αν όμως διαβάσει κανείς πολύ προσεκτικά ένα προς ένα όσα ανακοινώθηκαν, αυτά συνηγορούν (εκτός ενός δείγματος πατάτας) στο ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, και ότι οι έλεγχοι που γίνονται είναι αποτελεσματικοί. Η παρουσίασή τους όμως έγινε με παραλείψεις και αποσιωπήσεις, ώστε να δημιουργηθεί ακριβώς η αντίθετη εντύπωση, με ζημιά των γεωργών μας. Με βάση τα αποτελέσματα που η ίδια η Greenpeace δημοσιεύει στην εν λόγω «έρευνα» του ελληνικού γραφείου της, αναφέρεται ότι σε 24 δείγματα που εξετάστηκαν μόνον ένα βρέθηκε να περιέχει φυτοφάρμακα σε συγκέντρωση ανώτερη των ανώτατων επιτρεπτών ορίων". (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26510&subid=2&pubid=113044835

Share

1 σχόλια

  1. MrBetadin says:

    Ναι μονο που στη χωρα μας η πλειονοτητα των φρουτων κ λαχανικων εξαγεται σε αλλες χωρες της ευρωπης κυριως Γερμανια κ η επαρκεια εδβ ειναι πολυ μικρη με συνεπεια εξαιρετικα ακριβα εγχωρια προιοντα, κ μπουχτισμα της Ελληνικης αγορας με τριτοκοσμικες εισαγωγες που στις περισσοτερες των περιπτωσεων βαπτιζονται Ελληνικες για να υπαρχει το αναλογο τιμημα. Συνεπως βεβαιως κ υπαρχει κινδυνος σ εμας απο τα φυτοφαρμακα...αφου πατατες αιγυπτου τρωμε, ντοματες τουρκιας κ λεμονια αργεντινης.

Leave a Reply

SYNC BLOGS