Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ , NEWS - Οικονομία - Το χρήμα έρχεται εξ Ανατολών

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Με το βλέμμα στην εμπορική ζώνη ΗΠΑ - ΕΕ, οι εξ Ανατολών "παίκτες" διαβλέπουν την ανάγκη έγκαιρης εμπορικής διεμβόλησης της Ευρώπης αξιοποιώντας και τη γεωπολιτική δυναμική της χώρας μας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η Ελλάδα έχει μια καλή ευκαιρία στην παρούσα συγκυρία, επιμένουν όσοι παρακολουθούν από κοντά τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και αξιολογούν την κινητικότητα των επενδυτικών κεφαλαίων που προέρχονται κυρίως από την Ανατολή. Οι περισσότερες επενδύσεις εκκινούν πλέον από την Κίνα, την Ιαπωνία, τη Ρωσία και βεβαίως από την απολύτως διασυνδεδεμένη Αμερική, η οποία μοιάζει να οδηγεί την κούρσα υπέρβασης της οικονομικής κρίσης. Και είναι χαρακτηριστική η πίεση που ασκούν οι Αμερικανοί προς την Ευρώπη για νομισματική χαλάρωση και υπέρβαση της λιτότητας.

Έχει επίσης εξαιρετική σημασία η εντεινόμενη πίεση της αμερικανικής ηγεσίας προς τη Γερμανία κυρίως για την οριστική ρύθμιση των ελληνικών χρεών, ώστε να τεθεί ένα τέρμα στην αφετηρία της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους. Σε αυτή λοιπόν τη διεθνή συγκυρία της έντονης κινητικότητας του παγκόσμιου πλούτου, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ισχυροί επενδυτικοί οίκοι, η ανασυντασσόμενη Ελλάδα έχει μοναδική ευκαιρία, καθώς τυχαίνει να βρίσκεται στο κρίσιμο σταυροδρόμι μεταξύ Ανατολής και Δύσης. «Ο κόσμος κινείται από Ανατολάς» λένε οι ειδικοί και επιμένουν ότι όλο το καινούργιο χρήμα πηγάζει από εκεί και έχει κατεύθυνση τις πλούσιες αγορές της Ευρώπης. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=513210

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS