Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - Ένα εκατομμύριο "ευχαριστώ" από τον Α. Σαμαρά

«Ένα εκατομμύριο ευχαριστώ». Με αυτή τη φράση ολοκληρώνεται το μήνυμα του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, στο βιβλίο επισκεπτών της «Απαγορευμένης Πόλης» στο Πεκίνο.

Ο κ. Σαμαράς έμεινε γοητευμένος τόσο από την «Αυτοκρατορική Πόλη», όσο και από την αντιμετώπιση των Κινέζων αξιωματούχων, καθώς δεν επέτρεψαν την είσοδο σε κανέναν άλλον, παρά μόνο σε αυτόν και την ελληνική αντιπροσωπεία στον ιστορικό χώρο που αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό. Ο Έλληνας πρωθυπουργός συνόψισε τις εντυπώσεις του σε 37 λέξεις, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για τον κινεζικό πολιτισμό. Συγκεκριμένα ο κ. Σαμαράς όπως αναφέρει το protothema.gr έγραψε:

«Η ελληνική αντιπροσωπία και εγώ, δεν μπορούμε παρά να θαυμάσουμε την απίστευτη ομορφιά, καθώς και την ιστορική σημασία αυτού του τόπου (της Απαγορευμένης Πόλης). Ένα εκατομμύριο ευχαριστώ για αυτήν την απίστευτη ευκαιρία

Αντώνης Κ. Σαμαράς
Μάιος 16, 2013»

Ο Έλληνας πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο σύμπλεγμα των κτιρίων που αποτελούσαν την κατοικία του Κινέζου αυτοκράτορα, συνοδευόμενος από τους υπουργούς Ολγα Κεφαλογιάννη, Δημήτρη Αβραμόπουλο και Κωστή Μουσουρούλη. Η «Αυτοκρατορική Πόλη» βρίσκεται στο κέντρο του παλιού Πεκίνου.

ΠΗΓΗ: PARAPOLITIKA.GR
http://www.parapolitika.gr/ArticleDetails/tabid/63/ArticleID/590911/Gati-o-Samaras-eipe-ena-ekatommyrio-%C2%ABefcharisto%C2%BB-stoys-Kinezoys.aspx

Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS