Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Η τρόικα δίνει «ανάσα» στον Σαμαρά

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Χρόνο στην Ελλάδα να ολοκληρώσει απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και χρόνο στην Ε.Ε. να δει, με την ολοκλήρωση των Γερμανικών εκλογών, το αποτελεσματικά παραγωγικό και λειτουργικά διοικητικό, μοντέλο της επόμενης δεκαετίας. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Η προγραμματισμένη επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα για τον Ιούνιο φαίνεται πως θα περιοριστεί στα θέματα που αφορούν στη φορολογική μεταρρύθμιση καθώς -όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο κ. Σαμαράς- ο τακτικός έλεγχος της τριμερούς αναμένεται πλέον τον Οκτώβριο οπότε και θα γίνει η συνολική αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση κερδίζει πολύτιμο πολιτικό χρόνο μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον για τις ευρωπαϊκές οικονομίες έχοντας πλέον την άνεση να κάνει «ταμείο» στις αρχές του Φθινοπώρου ως προς τις προσδοκίες που έχει για την προώθηση των επενδύσεων και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος. Πολιτικά η κυβέρνηση του κ. Σαμαρά πετυχαίνει επί της ουσίας έναν βραχύ αλλά σημαντικό απεγκλωβισμό από την «μέγγενη» της τρόικας και αυτό παρά το γεγονός ότι αρκετά από τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση των δύο δόσεων παραμένουν ακόμη στα χαρτιά.

Η εξέλιξη αυτή σηματοδοτεί την οβιδιακή αλλαγή στάσης των τροϊκανών απέναντι στην κυβέρνηση του κ. Σαμαρά ο οποίος πλέον έχει το χρόνο να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση του Δημοσίου – προωθώντας το πρώτο κύμα αντικατάστασης του προσωπικού – ενώ ταυτόχρονα δίνει το μήνυμα ότι η Ελλάδα προχωρά πλέον εντός στόχων και δεν χρειάζεται ο ασφυκτικός έλεγχος των δανειστών προκειμένου να προχωρήσουν τα συμφωνηθέντα ή να εκταμιευθούν δόσεις.

Ο κ. Σαμαράς σε δύο ομιλίες του χθες εμφανίστηκε συγκρατημένα αισιόδοξος προειδοποιώντας ότι τα δύσκολα για τη χώρα δεν έχουν ακόμη περάσει. Σε μία προσπάθεια να «σπάσει» το όποιο κλίμα εφησυχασμού έχει αρχίσει να δημιουργείται στην κυβέρνησή του μετά και το πράσινο φως για την εκταμίευση της «διπλής» δόσης Μαϊου και Ιουνίου. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: REAL
http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=232637&catID=1

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS