Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΔΙΕΘΝΗ , NEWS - Διεθνή - Τρίτη μέρα διαδηλώσεων στην Τουρκία

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ο Ερντογάν βρίσκεται στο κρίσιμο μεταίχμιο του αναγνωρίζω ένα λάθος και το ανασκευάζω με αξιοπρέπεια ή επιμένω για λόγους πολιτικού εγωισμού με κίνδυνο να τινάξω μια γενικότερη προσπάθεια εκδημοκρατισμού στον αέρα! Διαλέγεις και παίρνεις! Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Στις δύο η ώρα το μεσημέρι είναι προγραμματισμένη νέα διαδήλωση κατά της κυβέρνησης Ερντογάν στην πλατεία Ταξίμ στην Κωνσταντινούπολη. Για τρίτη συνεχή ημέρα αναμένονται χιλιάδες διαδηλωτές στο κέντρο της Πόλης, όπου θα συμμετέχουν στις μεγαλύτερες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη δεκατριάχρονη περίοδο διακυβέρνησης του Τούρκου πρωθυπουργού.

Μετά τα γεγονότα της Παρασκευής, όπου δυνάμεις της αστυνομίας προσπάθησαν να απωθήσουν το πλήθος με βίαιο τρόπο από την Ταξίμ, διαδηλώσεις ξέσπασαν σε πολλές πόλεις της Τουρκίας μέσα σε μερικές ώρες. Στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο οι διαδηλωτές υπολογίζεται ότι ξεπέρασαν τις 50.000.

Ο Ταγίπ Ερντογάν με δημόσια δήλωσή του κάλεσε τους διαδηλωτές να αποσυρθούν και αναγνώρισε ότι «έγιναν λάθη και ακραίες ενέργειες από την πλευρά της αστυνομίας». Μάλιστα συνέκρινε τις κινητοποιήσεις με αντίστοιχες της δεκαετίας του ’50 και του ’80, κάτι που αποτελεί ενδεικτικό στοιχείο πως για τη γενιά των τριαντάρηδων – οι οποίοι κατά κύριο λόγο συνθέτουν το προφίλ των διαδηλωτών – αυτό που γίνεται τούτες τις μέρες στην Κωνσταντινούπολη είναι κάτι το πρωτόγνωρο. (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=283088

Share
Tags: ΔΙΕΘΝΗ , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS