Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΠΟΛΙΤΙΚΗ , NEWS - Πολιτική - Σαμαράς: «Οι Έλληνες δεν είναι φασίστες, απλά έχουν χάσει την ελπίδα τους»

Από το "grexit" η Ελλάδα πέρασε στο "grecovery" δηλώνει ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα "Helsinking Sanoat" με αφορμή την διήμερη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Φινλανδία και προσθέτει ότι «η κατάρρευση της Ελλάδας είναι στην πράξη απίθανο σενάριο».

«Τώρα πια κανείς δεν πιστεύει στην επιστροφή της Ελλάδας από το ευρώ στη δραχμή» λέει ο Πρωθυπουργός και σημειώνει ότι «έχουμε αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη στην χώρα. Η προσαρμογή της δημόσιας οικονομίας προχωρά με τον ρυθμό που έχουν ορίσει οι πιστωτές ενώ το δημόσιο έλλειμμα συρρικνώνεται με ταχύτητα πρωτόγνωρη».

Ο κ. Σαμαράς δηλώνει πάντως ότι «η κατάσταση είναι ένας κοινωνικός εφιάλτης και προσθέτει ότι το 2013 θα είναι το δυσμενέστερο όλων», επισημαίνει, όμως, ότι «από του χρόνου η οικονομία θα παρουσιάσει ελαφρά ανάκαμψη».

Ο Πρωθυπουργός αναφέρεται και στην ενίσχυση της Χρυσής Αυγής και λέει ότι «οι Έλληνες δεν είναι φασίστες, έχουν μόνο χάσει την ελπίδα τους. Οι άνθρωποι χρειάζεται να πιστέψουν ότι οι θυσίες τους θα αποφέρουν καρπούς».

Όπως αναφέρει και η εφημερίδα ο έλληνας Πρωθυπουργός είναι προσεκτικός όταν σχολιάζει το σκληρό πρόγραμμα προσαρμογής, θεωρεί ότι τα μέτρα των Βρυξελλών επιδέχονται βελτίωσης και ότι παράλληλα με τις περικοπές, θα έπρεπε να έχει δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στην ανάπτυξη της οικονομίας. «Το χειρότερο θα ήταν να μην υπάρξει ανάκαμψη μετά από τις θυσίες που έχουν κάνει οι άνθρωποι», υπογραμμίζει.

ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
http://www.tanea.gr/news/politics/article/5022218/samaras-oi-ellhnes-den-einai-fasistes-exoyn-xasei-thn-elpida-toys/

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS