Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΚΟΙΝΩΝΙΑ , NEWS - Κοινωνία - Υπερεξουσίες στη νέα Αρχή επιθεώρησης κι ελέγχου στη δημόσια διοίκηση

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΜΑΣ - Ένα από τα δομικά στοιχεία ενός λειτουργικού κράτους είναι οι αξιόπιστες διαδικασίες εσωτερικού ελέγχου. Αν ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός θα πρόκειται για ένα πρώτο θεμελιώδες βήμα προς τον ουσιαστικό περιορισμό της διαφθοράς στο δημόσιο. Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ...

Έναν ισχυρό ελεγκτικό βραχίονα στη δημόσια διοίκηση δημιουργεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τη συγχώνευση των υπηρεσιών του Γενικού Επιθεωρητή με το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης (ΣΕΕΔΔ) και τη συγκρότηση Ανεξάρτητης Αρχής. Ως στόχος τίθεται η εδραίωση του αισθήματος εποπτείας και ελέγχου της δημόσιας διοίκησης, με ένα ανεξάρτητο φορέα, που δεν θα είναι κάτω από κυβερνητική «ομπρέλλα» και θα συμβάλλει αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της διαφθοράς, της κακοδιοίκησης και της ατιμωρησίας στο δημόσιο τομέα.

Όπως είχε γράψει το «Βήμα» οι διατάξεις, με τις οποίες θα ορίζεται η συγχώνευση των υπηρεσιών του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης (Γ.Ε.Δ.Δ.) με το Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. θα ενταχθούν στο σχέδιο νόμου «Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις». (Διαβάστε περισσότερα...)

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=516666

Share

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS