Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - BLOGS , NEWS - Blogs - "Ξέρουμε τι έγινε με την κυβέρνηση Καραμανλή - Δεν θέλουμε να πάθουμε τα ίδια"

«Ξέρουμε τι έγινε με την κυβέρνηση Καραμανλή. Δεν θέλουμε να πάθουμε τα ίδια». Ο υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας ήταν σαφής. Θέλησε εξ αρχής να χαμηλώσει τους τόνους και να δείξει πως η κυβέρνηση έχει πλήρη επίγνωση των παραμέτρων, αλλά και των ιδιαίτερων συνθηκών.

Η πτώση της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, ήταν ένα καλό μάθημα για πολλούς. Η στρατηγική επιλογή συμμαχίας με τη Ρωσία, αποτέλεσε την αρχή του τέλους. Στο Μέγαρο Μαξίμου ξορκίζουν κάτι αντίστοιχο.

Ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, τον άκουσε με ικανοποίηση. Η δυσπιστία του όμως δεν έφυγε. Η αμερικανή πλευρά παραμένει ιδιαίτερα επιφυλακτική. Διαπιστώνει ότι η ελληνική κυβέρνηση, παραμένει όμως σταθερά προσηλωμένη στην άποψη ότι η Ρωσική πλευρά έχει προβάδισμα για την ΔΕΠΑ.

Η συνάντηση αυτή ήταν μία από τις πολλές που έγιναν με άκρα μυστικότητα την τελευταία περίοδο. Στο Μέγαρο Μαξίμου συζητείται ευρέως το...πάθημα του Κώστα Καραμανλή και κανείς δεν θέλει η κυβέρνηση να υποστεί φθορά αντίστοιχη με αυτή της ΝΔ την περίοδο 2007-2009 που οδήγησε στην πρόωρη πτώση της.

Γι’ αυτό και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έχει εξουσιοδοτήσει ορισμένα πρόσωπα, να μεταφέρουν το μήνυμα, ότι η κυβέρνηση δεν δείχνει καμία προτίμηση σε κανένα, τηρούνται οι όροι διαφάνειας και προέχει η γραμμή πως προβάδισμα έχουν όσοι "δώσει τα περισσότερα".

Προς αυτή την κατεύθυνση και για να πειστούν οι κεντρικοί παίκτες ότι δεν δείχνει καμία ιδιαίτερη προτίμηση η Αθήνα, στο παιχνίδι που παίζεται, προτιμά να στέλνει μηνύματα περί ουδετερότητας. Η επίσκεψη του απεσταλμένου του Μεγάρου Μαξίμου στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, εντασσόταν σε αυτό το πλαίσιο.

Το παρασκήνιο εντείνεται τις τελευταίες ημέρες και ο ανταγωνισμός αυξάνεται σε μεγάλο βαθμό. Οι πιέσεις είναι πολλές από κάθε πλευρά και η κυβέρνηση βρίσκεται εν μέσω αντικρουόμενων συμφερόντων. Αγνοεί όμως πολλές κρίσιμες παραμέτρους και κυρίως τους συσχετισμούς δυνάμεων από την γεωπολιτική σύγκρουση στην ευρύτερη περιοχή.

Η ιστορία με τις αποκρατικοποίησεις ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ κρατάει καιρό και αποφάσεις τελικές δεν έχουν υπάρξει, λόγω και της πολύ μεγάλης πίεσης που ασκείται προς το Μαξίμου. Η επόμενη μέρα της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την εξέλιξη των αποκρατικοποιήσεων.

Του Γιάννη Μαρτέλλου 

ΠΗΓΗ: NEWPOST.GR
http://newpost.gr/post/221157/kseroyme-ti-egine-me-thn-kybernhsh-karamanlh-den-theloyme-na-pathoyme-ta-idia

  Share
Tags: BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS