Μετάφραση

English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Αρχείο

You Are Here: Home - ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS - Άρθρα - Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον

Στη δήλωση του προέδρου της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι ότι «η Ελλάδα έχει κάνει μια εξαιρετική προσαρμογή και πρέπει να αναγνωρίσουμε πως η πρόοδος που έχει συντελεστεί στη χώρα θα ήταν κάτι που δεν θα μπορούσαμε καν να σκεφτούμε λίγα χρόνια νωρίτερα», καταγράφεται η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των εταίρων και των διεθνών αγορών.

Η πρόοδος που έχει σημειωθεί μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου στην προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και στην αντιμετώπιση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, το Grecovery, δημιούργησε ένα θετικό κλίμα έναντι της χώρας.

Η Ελλάδα επανατοποθετείται στον διεθνή επενδυτικό «χάρτη». Στο roadshow της Ν. Υόρκης ήταν εμφανής η στροφή των ξένων επενδυτών έναντι των ελληνικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, αλλά και τις τράπεζες. Την ίδια ώρα, εκδηλώνεται ενδιαφέρον από επενδυτικά funds για εισαγωγή τους στο Χρηματιστήριο της Αθήνας. Η πρώτη απόφαση ήδη ανακοινώθηκε!

Με φόντο αυτές τις θετικές εξελίξεις, οι αντιπαραθέσεις σχετικά με το πρώτο μνημόνιο περνούν σε δεύτερη μοίρα. Σημασία έχουν τα επόμενα βήματα. Όπως, άλλωστε, υπογράμμισε χθες ο Μ. Ντράγκι αναφερόμενος στην έκθεση αξιολόγησης του πρώτου μνημονίου από το ΔΝΤ, αυτές οι παραδοχές είναι λάθη ιστορικής προβολής, «καθώς τείνουμε να κρίνουμε με τη σημερινή ματιά, πράγματα που έγιναν στο παρελθόν»...

Το παρόν και το μέλλον αυτού του τόπου χρειάζονται, απαιτούν μεταρρυθμίσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε να μη δημιουργούνται και αναπαράγονται δημοσιονομικά ελλείμματα, αντίθετα να παράγονται πρωτογενή πλεονάσματα, για να χρηματοδοτείται το κοινωνικό κράτος και επενδυτικά σχέδια που δημιουργούν πλούτο, φορολογικά έσοδα και θέσεις εργασίας...

ΠΗΓΗ: ΗΜΕΡΗΣΙΑ
http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=27688&subid=2&pubid=113057685

Share
Tags: ΑΡΘΡΑ , BLOGS , NEWS

0 σχόλια

Leave a Reply

SYNC BLOGS